Gaziantep'te kurban bayramı kutlamaları korona virüs önlemlerinin gölgesinde başladı.

Bayram namazının ardından sabahın erken saatlerinde pazaryerlerine ve kesim yerlerine akın eden vatandaşları kurbanlarını satın alıp kestirdi. 

Kurban Bayramı için kent yöneticileri de şehri farklı bölgelerindeki camilerde namaz kıldıktan sonra vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlarını kutladı, önlemleri yerinde gördü. 

Bayram namazını Servi Erdemoğlu Camii’nde kılan Vali Davut Gül daha sonra İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve İl Jandarma Komutanı Hüseyin Bekmez ile birlikte Değirmiçem pazar yeri kurban kesim alanında alınan tedbirleri yerinde inceleyerek vatandaşların Kurban Bayramını tebrik etti. Kesim yerlerinin hijyenik bir şekilde hizmet verdiğini söyleyen Gül, “İhtiyaç olan her şeyi temin eden belediyelerimize ve çalışanlara, kurallara uyan vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra Karşıyaka Polis Merkezi ve Şehitkamil İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek nöbet başında olan personelin bayramını kutlayan Vali Gül, Başpınar Polis Uygulama Noktası, OSB Polis Merkezi, Kuzey Turnikeleri ve Şanlıurfa Yolu Uygulama Noktası’nı ziyaret ederek personelin bayramını kutladı. Araçlarıyla yola çıkan vatandaşların bayramını da kutlayan Vali Gül, kurallara riayet etmelerini istedi.

Vali Gül, “Kendimiz ve sevdiklerimiz için lütfen kurallara uyalım. Allah’a yakınlaşmanın ve teslimiyetin vesilesi olan Kurban Bayramı’mız ‘Temizlik-Maske-Mesafe’  tedbirlerine riayet edeceğimiz bir bayram olsun inşallah. Bayram ziyareti, hasta ziyareti, taziye ziyareti hayırlı şeylerdir ama bu dönemde riskli hayırlarımızı erteleyelim lütfen” dedi.