KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 24-05-2019 12:19

Medeniyet merkezi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Gösteri ve Sanat Merkezi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Medeniyet merkezi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Gösteri ve Sanat Merkezi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Gösteri ve Sanat Merkezi açılış programına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Gaziantep Valisi Davut Gül, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, HKU Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Haluk Kalyoncu, Rektör Vekili Prof. Dr. Edibe Sözen, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İbrahim Kalın, insanlık tarihinin en çok kültürlü, kozmopolit, farklı unsurları bünyesinde barındıran şehirlerin hep İslam coğrafyasında ortaya çıktığına işaret etti. Kalın, "Gaziantep de bu şehirlerimizden bir tanesi. Sadece ürettikleri ile değil, ticareti ile sanayi ile değil, insanın güzelliği ile muhabbeti ile gönlünün enginliği ile yüzlerce yıl bu büyük medeniyet yürüyüşünde önemli kilometre taşı olmuş bir şehir" dedi.

Gaziantep'te toplam 4 üniversite bulunduğunu ama Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin bunlar arasında özel bir yeri olduğu söyleyen Kalın, "Çünkü bir üniversitenin temelinde bilgi arayışı yatar. Burada insanı insan yapan yeryüzündeki yolculuğuna anlam katan enstrümanları elde etmenin yolculuğu sağlanır. Kimlere? İlim taliplerine ve ilim talipliği yani bilginin peşinden koşmak, her yaşta insan için bir gerekliktir. Bu manada burada öğrencisi ile hocası ile doçenti ile profesörü ile idarecisi ile yöneticisi ile herkes aslında bu ilim yolculuğunun birer neferidir" diye konuştu.

HKU Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu ise Gaziantep'in stratejik bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Bölgemiz muazzam bir potansiyele sahip. Bu sebeple, üniversitemizin temellerini buraya attık. Yani, ilmin, bilimin, irfanın, ticaretin kavşağı olan Tarihi İpek Yolu’nun üzerine kurduk. Bu yol öyle bir yoldur ki; doğudan batıya ve batıdan doğuya orduların, bilgelerin, fikirlerin, dinlerin ve kültürlerin de aktığı, büyük buluşmaların yoludur. Üniversitemizin ruhunda ve tarihi hafızasında İpek Yolu tecrübesi zaten var. Şimdi açtığımız merkezimizle bu tecrübeye sizlerin de büyük katkılar yapmasını bekliyoruz. Bir ülkenin ilerlemesi, medeni uygarlıklar seviyesine gelmesi sadece ekonomik gelişmelere bağlı değildir. Üniversiteler ve iş dünyası ile birlikte kültüre, sanata ve spora verdiği değere de bağlıdır" şeklinde konuştu.

Sanatçı-Akademisyen Prof. Dr. Erol Parlak yönetiminde hazırlanan ‘‘Yunus Dilinden’’ konseri, 3000 kişilik kapasitesi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde bir ilk olan; HKÜ Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleşti. HKÜ Gösteri ve Sanat Merkezinin açılışı ile başlayan konser, birbirinden ünlü sanatçıların en özel yorumlarıyla devam etti. Konserde çalınan eserlere, geleneksel ve modern dans adımlarından esinlenerek oluşturulan koreografilerdeki danslar eşlik etti. Katılımın yoğun olduğu konserde, ünlü Ebruzen Garip Ay’ın ebru çalışmaları da izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte; HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’a, İbrahim Kalın ise Prof. Dr. Erol Parlak’a hediye takdim etti. Büyük ilgi ve yoğun katılım ile gerçekleşen etkinlik sonunda tüm protokol üyelerine plaket takdimleri yapıldı.

AdminAdmin