AK Parti’den Gaziantep milletvekili seçilen isimler partide düzenlenen toplantıda yeni dönemdeki çalışmalarını ve 28 Mayıs’ta tekrarlanacak Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik takvimi anlattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanlarının da katılımıyla AK Parti İl Binasında düzenlenen toplantıda 14 Mayıs Seçimleri değerlendirilerek 28 Mayıs’ta tekrarlanacak Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında yapılacak çalışmalarla ilgili basına bilgi verildi.

Toplantıda AK Parti Gaziantep 28. Dönem Milletvekilleri Abdülhamit Gül, Mehmet Eyup Özkeçeci, Ali Şahin, Derya Bakbak, Mesut Bozatlı, İrfan Çelikaslan ve Bünyamin Bozgeyik gazetecilerle bir araya geldi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Türkiye’de seçimin otokrasi ve demokrasi arasında kalacağı yönündeki iddialara en güzel cevabın, seçim sonuçları olduğunu belirterek, "Türkiye’ye demokrasiyle ilgili ev ödevleri veren ülkeler oldu. Türkiye demokrasisi ile ilgili sözde ders vermeye çalışanlara milletimiz demokrasi dersiyle cevap verdiğini herkes gördü” dedi.

Türkiye'de yapılan seçimlerdeki dünyanın pek çok ülkesinden daha fazla olduğunu belirten Gül, “Seçim öncesinde Türkiye’ye demokrasiyle ilgili ev ödevleri veren ülkeler oldu. İçeriden ve dışarıdan demokrasi özgürlüğü ve bir takım yaklaşımların hepsini gördük. Farklı ülkelerde, Almanya’sından İngiltere’sine kadar bir çok ülkenin yayın organlarındaki manşetlerinde 'Türkiye demokrasisine, sözde ders' vermeye çalışanlara milletimizin bir demokrasi dersiyle cevap verdiğini herkes gördü. Bugün Almanya’da yüzde 76, Amerika’da yüzde 77 İngiltere’de yüzde 67 olan seçime katılım ülkemizde yüzde 90’a yakın bir katılımla ortaya çıktı. İnsanlar demokrasiye sandığa koştu. Bu yönüyle halkımız batı demokrasilerine örnek olacak, önemli bir demokrasi dersi vermiştir. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun. Sandığa giden tüm vatandaşlarımızı, tüm hemşerilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Gaziantep’imiz Cumhurbaşkanımızın yanında yer aldı. 8 Ak Parti, 1 MHP olmak üzere 9 milletvekilini meclise taşımış oldu. Amacımız, siyasetimiz şehrimize hizmet etmektir. Hep beraber Gaziantep’in sorunlarını çözmek ve bu sorunların giderilmesi noktasında gayret edeceğiz. Bu vesileyle ben Gaziantep’te seçilen tüm milletvekiline de ayrıca başarılar diliyorum” dedi.

AK Parti İl Başkanı Ertuğrul Teymur ise, aşkla yola devam edeceklerini belirterek, "Milletimiz Cumhurbaşkanımızdan ve Cumhur İttifakımızdan yana oyunu kullanarak Türkiye yüzyılına hazır olduğunu gösterdi. Şimdi bizleri 2 haftalık yoğun bir süreç bekliyor. Bir kez daha kazanmak için hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Yaptığımız hizmetler ve halkımızın teveccühleri sayesinde cumhurbaşkanımızı zafere ulaştırmak adına aşkla, azimle, sahip olduğumuz ve her an koruduğumuz vatan sevgimizle, inancımızla yola devam edeceğiz” diye konuştu.