SAĞLIK
Giriş Tarihi : 20-03-2023 12:38

Mide kanserinden kurtuldu

Gaziantep'te ileri derece mide kanseri olan hasta Anka Hastanesi'nde yapılan ameliyatla kurtuldu.

Mide kanserinden kurtuldu

Gaziantep’te yaşayan, ileri derece mide kanseri hastasın Şerif Çetin, yaşadığı sağlık sıkıntıları nedeniyle daha önce birçok sağlık kuruluşuna başvurdu. Durumunun riskli olduğu ve ameliyat yapılamayacağı söylenen Çetin, yaptığı araştırmaların ardından son çare olarak Gaziantep ANKA Hastanesi’ne başvurdu. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Yağcı tarafından muayene edilen Çetin, yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından hemen ameliyata alındı. Yapılan operasyonda, hastanın midesi tamamen alınarak ince bağırsaktan yeni bir mide yapıldı.

Yapılan operasyonun ardından sağlığına kavuşan Şerif Çetin, mide kanseri olduğumu öğrendiğim andan itibaren tedavi için çok mücadele verdim. Ciddi sıkıntılar yaşamaya başladım. Başvurduğum sağlık kuruluşlarında müdahale edemeyeceklerini söylediler. Araştırma yapınca burada böyle riskli ameliyatların başarı ile gerçekleştirildiğini gördüm. Doktorumuz mucize ameliyatla adeta beni diriltip sağlığıma kavuşturdu. Söylenecek söz bulamıyorum” şeklinde konuştu

Riskli operasyonu başarı ile gerçekleştiren Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Yağcı, şu bilgileri verdi:

“Hastamız ileri evre mide kanseri hastası. Yaptığımız tetkiklerin ardından, durumunu değerlendirip hemen ameliyata aldık. Hastamızın kanserli midesinin tamamını alarak, ince bağırsağından yeni bir mide yaptık. Hastamızın durumu şu an iyi. Kendisini sağlıklı bir şekilde taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

Mide kanserinin ülkemizde en çok rastlanan kanserler arasında yer aldığına dikkat çeken Doç. Dr. Yağcı, ”Erkeklerde, kadınlara oranla daha sık rastlanan mide kanseri, son yıllarda teknolojideki gelişmeler sayesinde erken teşhis edilip, doğru tedavi uygulamaları ile kontrol altına alınabilmektedir. Mide kanseri belirtileri, hastalığı erken evrede yakalamak açısından çok önemlidir. Çeşitli sindirim sistemi bozuklukları, mide bölgesinde ağrı ve hazımsızlık şikayetlerini fark eder fark etmez uzman doktor kontrolüne başvurmanızı tavsiye ederim” dedi.

AdminAdmin