Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Çeber, şunları dile getirdi:
"Tarihimizde önemli bir yere sahip olan milletimizin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıldönümünü coşku ve gururla kutluyoruz. Ulu Önder Atatürk, bu önemli günü geleceğimizin teminatı olan siz çocuklara armağan etmiştir.
Vatanımızın işgal edilerek milletimize esaret zinciri vurulmak istendiği bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde halkın temsilcilerinin katılımıyla açılan Büyük Millet Meclisimiz, bağımsızlık mücadelemizin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun öncüsü olmuştur. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' esasına dayanarak kurulan Yüce Meclisimiz, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayacak milli şuuru yeniden alevlendirmiş ve aziz milletimize güç, kuvvet ve moral aşılamıştır. Nitekim Meclisimizin aldığı kritik kararlar ve kahraman ordumuzun gösterdiği eşsiz vatan savunması sayesinde yurdumuz düşmanlardan tamamen temizlenmiştir.
Şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden birisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 104 yıldır olduğu gibi bundan sonra da millet egemenliğinin, demokrasinin, bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetimizin temel değerlerinin teminatı olmaya devam edecektir.
Sevgili Çocuklar, 
Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak 'Türk milletinin geleceği bugünkü çocukların doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.' demiştir. Bu ülkenin istikbalinin siz çocuklara emanet olduğunun bilincinde olarak çok çalışmalısınız ki kurduğumuz düşler yalnızca imkânsız hayaller olarak kalmasın, gerçeğe dönüşsün. Büyük başarılara imza atmalısınız ki, sizden sonraki nesillere örnek olabilesiniz.
Sizlerin görevi bu meşaleyi gelecek nesillere aktarabilecek şekilde kendinizi yetiştirmek ve Mustafa Kemal’in yolundan yürüyüp omuz omuza vererek, birlik ve beraberlik içinde ülkemizi her alanda en ileriye taşımak için yılmadan, büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmaktır. Unutmayalım ki Atatürk’ün yolu aklın ve bilimin yoludur. Aklın ve bilimin ışığından yürümek, Atatürk’ün yolundan yürümek demektir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ırk, dil, din ayrımı gözetmeksizin en içten duygularımla kutluyorum."