Şanlıurfa 2. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir fabrika Malatya’ya iplik göndermek için bir nakliye firmasıyla anlaştı. Fabrikaya gelen kişiler, sahte belgeler göstererek piyasa değeri 2 milyon 800 bin lira olan 27 ton ipliği sahte plakalı bir tıra yükleyerek götürdü. Bir süre sonra Malatya'daki müşterinin malları teslim almadığını söylemesi üzerine fabrika sahipleri dolandırıldıklarını anlayarak suç duyurusunda bulundu.

Olayla ilgili Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında fabrikanın güvenlik kamerasını inceleyen jandarma ekipleri, plakadan ulaştıkları araç sahibinin nakliyecilik yapmadığını ve plakanın sahte olduğunu belirleyince soruşturmayı derinleştirdi. Şanlıurfa OSB ve yol üzerindeki yüzlerce güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, ipliklerin yüklendiği aracın Malatya istikameti yerine Gaziantep’e doğru gittiğini belirledi. Gaziantep'e doğru yapılan kamera taramalarında dolandırıcıların bir süre sonra plaka değiştirdiklerini tespit eden ekiplerin yeni plakanın sahibine ulaştı.

Tırın Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi nüfusuna kayıtlı S.K.’ye ait olduğunu belirleyen ekipler, Gaziantep’teki adresine operasyon düzenledi. Operasyonda şahıs gözaltına alınırken evin önündeki tıra ise el konuldu. Şahsın evinde yapılan aramada olay günü giydiği elbiseler ile şapka ele geçirildi.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, çalıntı malzemenin Gaziantep’te kiralanan bir depoda saklandığını belirledi. 28 Kasım 2022 tarihinde depoya baskın düzenleyen ekipler, olayın diğer failleri olan M.D. ve A.D. isimli şahısları üzerlerinde çok sayıda sahte ruhsat, sahte kimlik, cep telefonu ve GSM kartı ele geçirdi. Depoda yapılan aramada 27 ton iplik bulunarak fabrika yetkililerine teslim edildi.