Şehitkamil Belediyesi tarafından Şehitkamil Sanat Merkezi’nde (ŞSM) Yaz Sanat Akademisi etkinlikleri çerçevesinde açılan gitar, piyano ve keman kursuna katılan kursiyerler, sertifikalarını verdikleri konserle aldı. Miniklerden oluşan orkestranın konseri büyük beğeni topladı.

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen Yaz Sanat Akademisi dönem sonu sertifika törenine, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Halil Berk, eğitmenler, kursiyerler ve veliler katıldı. Sertifika töreni öncesi, Gitar, piyano ve keman kursiyerleri tarafından kurulan Şehitkamil Sanat Merkezi Çocuk Orkestrası ilk konserini verdi.

Konser sonrasında konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Gaziantep'te eğitime, sanata, kültüre, bilime dair ne varsa imkanları seferber ediyoruz. Bu bizim bir başımıza yaptığımız bir faaliyet değil. Kurumlar arası iş birliği çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğümüzden, Halk Eğitim Merkezimizden almış olduğumuz desteklerle bu faaliyetleri icra ediyoruz. Gaziantep kadim bir şehir, köklü bir tarihi var. Geçmiş dönemde de musikişinas bir memleket olarak anılır. Fakat son dönemlerde bu hasretimizi kaybetmiştik. Bundan hareketle bu mekanı hayata geçirdik” dedi.

Velilerin, öğrencilerin akademik başarılarını önemsediklerini ancak sanatsal faaliyetlerini de bir o kadar göz önünde tutmak gerektiğini belirten Fadıloğlu, “Burada hem müzisyenlerimiz hem kursiyerlerimiz gerçekten güzel bir performans ortaya koydular. Ben sizlerden onlar için büyük bir alkış rica ediyoruz. İnşallah bu tür etkinliklerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Sizler böyle bir ilgi gösterdiğiniz müddetçe biz bu faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Bu organizasyonda emeği geçen tüm yöneticilerimize, hocalarımıza ve özellikle kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.