Gaziantep'te ortaokuldan sonra ailesi tarafından ekonomik durum gerekçe gösterilerek okula gönderilmeyen kız çocuğu olayı duyan polislerin, babasını ikna etmesiyle okula başladı.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yaşayan Durmaz ailesinin 5 çocuğundan olan Naşide Durmaz, mahalledeki ortaokuldan mezun olduktan sonra ailesi tarafından ekonomik durumlarının yetersiz olduğu gerekçesiyle okula gönderilmedi. Ailenin geçen yıl, çocuğunu okula kaydetmediğini öğrenen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri, Naşide'nin bu yıl okula başlaması için baba Halil Durmaz ile görüştü.

Evinde ziyaret edilen baba Durmaz, düzenli bir işi olmadığı için kızını okula göndermek istemesine rağmen kaydını yapamadığını söyledi. Polis ekibi, çocuklarını geleceğe daha iyi hazırlaması için okumanın önemine dikkat çekerek özellikle kız çocuklarının okula gönderilmesi gerektiğine dikkat çekerek kızın tüm masraflarının karşılanacağı sözünü verince Halil Durmaz ikna oldu.

Babanın kabul etmesiyle, servis masraflarının olmaması için Naşide Durmaz, evine yürüme mesafesinde bulunan Yeşilvadi Anadolu Lisesi idarecileri ile yapılan görüşme sonucunda bu konula kaydedildi.  Polisin verdiği bilgiler üzerine okul yönetimi kız çocuğunun kıyafet, kitap ve kırtasiye ihtiyacını karşılayarak hemen derse başlamasını sağladı.