Gaziantep’te 3 yaşındaki Nazlı Lina Erbay'ın darp edilerek öldürülüp, cesedinin derin dondurucuda saklandığı olayla ilgili sanıklara ceza yağdı.

Mahkeme heyeti, küçük kızın annesinin tutuklu yargılanan arkadaşı Muhabbet Toz'a ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl, sevgilisi Mehmet Aksu'ya ise 27 yıl hapis cezasına verdi.

2021 yılında eşinden ayrılan Melisa İlhan (33) kızları Nazlı Lina (3) ve Naie Ceyda (1,5) ile Gaziantep’e gelerek okul arkadaşı Muhabbet Toz adlı kadının yanına taşınmıştı. İlhan, 2022 yılında da resim olarak boşanan İlhan bu süre içinde çocuklarının alıkonulup, fuhşa zorlandığını öne sürerek 2022 yılı Eylül ayında eski eşi ile polise giderek şikâyetçi olmuştu.  Şikayetinin ardından bir ATV’de yayınlanan Müge Anlı İle Tatlı Sert programına katılan Melisa İlhan, çocuklarını aradığını söylemiş,  programı arayan bir kişi, Melisa İlhan'ın küçük kızı Naime Ceyda'ya baktığını belirtip, çocuğu polise teslim etmişti. Polisi arayan Muhabbet Toz'un sevgilisi Mehmet Aksu ise Lina Nazlı'nın öldüğünü ve cesedinin Seyrantepe Mahallesi'ndeki bir giyim mağazasındaki derin dondurucuda saklandığını itiraf edince adreste yapılan aramada Lina Nazlı'nın derin dondurucudaki cesedine ulaşılmıştı. Olayın ardından gözaltına alınan Mehmet Aksu ile Muhabbet Toz, tutuklanırken haklarında ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına sanıklar tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katıldı. Duruşmada daha önceki beyanlarını tekrar eden tutuklu sanık Muhabbet Toz, son sözü sorulduğunda pişman olduğunu söyledi.

Sanık Mehmet Aksu ise kendisi gördüğünde Lina’nın ölmüş olduğunu ve tahliyesini istediğini belirterek, "Çocuğa eziyet eden herkes ceza çeksin. Annesinin terk ettiği bir çocuk vardı. Dışarıda farklı işlerde koşmaması lazım annenin. Bu çocuk uzun süre orada kaldı. Eğer gerçekten adalet varsa o annenin yargılanması lazım. Bir anne çocuğunu bakıcıya bırakıp geçemez. Çocuk ailenin umurlarında değildi. Tamam bir çocuk öldü çocuklara kim eziyet ediyorsa ceza alsın ancak çocuğun annesi ve babası sorumludur. Olay günü ben eve gittiğimde çocuk zaten vefat etmişti” diyerek kendisini savundu.

Mahkeme heyeti, sanık Muhabbet Toz hakkında; 'Beden ve ruh sağlığı yönünden kendisini savunamayacak çocuğu kasten öldürme' suçundan indirim uygulamadan ağırlaştırılmış müebbet ile ‘çocuğa eziyet’ suçundan 7 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti sanık Mehmet Aksu hakkında ise, ‘Kasten öldürmeye yardım’ suçundan 20 yıl ve ‘Çocuğa eziyet’ suçundan 7 yıl hapis cezası verdi. Sanıkların cezalarında indirim uygulanmadı.