Beyninde tekrarlayan tümörler nedeniyle felç kalan Yurdagül Ezgin, 1994 yılında hastanede doğurduktan sonra elinden alınan ve başka aileye evlatlık verilen kızını arıyor.

Gaziantepli Yurdagül Ezgin (60), görücü usulüyle evlendirildiği kocasından bir çocuk sahibi iken “Sara hastası” denilerek baba evine gönderildi. Güzelliğiyle dikkat çeken Ezgin, 1993 yılında ailesi tarafından ikinci kez görücü usulüyle evlendirildi. Hamile iken kocasının ailesi tarafından “Ağzından kan geliyor, hastalığı bulaşıcı” denilerek babasının evine gönderilen Ezgin, 1994 yılında ailesi tarafından götürüldüğü Avukat Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Hastanede tedavi olurken bebeği babaannesi tarafından alınan genç kadın hastaneden taburcu olduğunda bebeğini sorunca, “Hastaydı, öldü” yanıtı aldı. “Kızınız hasta, alın götürün” diyerek genç kadını istemedi. Kocası tarafından da istenmeyen Ezgin, döndüğü baba evinde bir yıl sonra “Güzeldir, başına bir iş gelmesin” denilerek ailesi tarafından 3. kez görücü usulüyle evlendirildi. Kahramanmaraş’a gelin giden Ezgin, sürekli kumar oynayan ve evine bakmamasına rağmen, “Son umudum” diyerek katlandığı 3. kocasından da hamile kalarak bir çocuk dünyaya getirdi. Eşinin kumar alışkanlığı devam edince ailesi Yurdagül Ezgin’i kocasından aldı.

Ailesiyle birlikte yaşarken ikinci eşinden olan ve “Öldü” denilen kızının aslında başka bir aileye evlatlık verildiğini öğrenen Ezgin, eski kayınvalidesiyle konuştuğunda ise “Kızı başkasına verdiler ama orada ölmüş” yanıtı aldı.

Evlat hasretiyle yanarken 2014 yılında rahatsızlanan ve başvurduğu hastanede beyin tümörü teşhisi konulan Ezgin, tekrarlayan tümörler nedeniyle 3 kez ameliyat geçirdi. Tekrarlayan ve artık ameliyat edilemeyen tümör nedeniyle felç geçiren Ezgin, artık konuşmakta da zorluk çekiyor. Yatağa bağımlı kaldıktan sonra sürekli “Bulun onu” diyerek kızını sayıklayan Ezgin’in bakımını üstelenen kardeşi Gönül Akturan, kayıp kızın akıbetinin ortaya çıkarılmasını istediklerini söyledi.

Ablasının yatağa bağımlı olduğunu ve beynindeki tümörün bir daha ameliyat edilmesinin büyük risk taşıdığını söyleyen Akturan, “Ablamın başına gelen kimsenin başına gelmedi. Güzelliğiyle nam salmıştı. İlk evliğinden hasta olduğu ileri sürülerek geri gönderildi. Sonra iki kez daha evlendirdik. Güzeldi, başına bir iş gelmesin diye evlendirdi baba. Her evliliğinden birer çocuğu dünyaya geldi. İlk evliliğinden olan oğlu 22 yaşında iken gelip kendisini buldu. Biri de Maraş’ta babasının yanında yaşıyor. Ablam ikinci evliliğinden olan ve hiç görmediği kızını da ölmeden önce görmek istiyor” diye konuştu.

Kaynak: SABAH