Gaziantep Şehir Hastanesi önümüzdeki hafta hizmet vermeye başlayacak.  Yeniantep’in ulaştığı bilgilere göre hastane 9 Ekim günü Acil Servis ve Polikliniklerde hizmet verecek. Hastanenin resmi açılışının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle yapılması bekleniyor.

2011 yılında kuruluş çalışmalarına başlanılan ancak yapımı üstlenen üçlü konsorsiyumun bileşenlerinden bir şirketin yaşadığı mali sorunlar nedeniyle inşaatı sürekli duran hastane için geçen yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girmiş ve Rönesans grubu projeye dâhil olmuştu. Hızlanan çalışmalar sonucunda hastanenin inşaatı tamamlanarak açılış çalışmalarına başlandı.

Hastaneye başhekim olarak ünlü Genel Cerrah Prof. Dr. Süleyman Çetinküran atanırken, İl Sağlık Müdürünün de değişmesinden sonra Ankara’da yapılan temaslar sonucunda hastanenin yönetim kadrosu şekillendi ve açılış çalışmalarında sona gelindi.

7 ayrı hastaneden oluşan bin 875 yataklı Gaziantep Şehir hastanesinde ilk etapta doktor, hemşire ve yardımcı sağlık personeli olarak yaklaşık 3 bin kişinin görev yapacağı öğrenilirken, Sağlık Bakanlığınca yeteri kadar personel ataması için çalışmalarının devam ettirdiği bilgisine ulaşıldı.

 

GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ

Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu-Özel İşbirliği modeli ile yapılan hastanenin bin 875 yatak kapasitesi ile şehrin yanı sıra tüm bölgeye hizmet vermesi planlanıyor.

330 bin metrekarelik alanda kurulan Gaziantep Şehir Hastanesi; Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Merkezi ve Ana Hastane içerisinde bulunan KVC ve Onkoloji Hastanesi, Genel Hastane, Genel ve Psikiyatri Hastanesi, Kadın ve Çocuk Hastanesi bölümlerinden oluşuyor.

• Ana Hastane: 1625 yatak

• Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi: 150 yatak

• Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri: 100 yatak

Projede 60 yatak kapasiteli Yenidoğan Bakım Ünitesi, 4 yatak kapasiteli Yanık Yoğun Bakım Ünitesi ile birlikte 265 yatak kapasiteli Yoğun Bakım Ünitesi ve ayrıca Yanık Yoğun Bakım Ünitesinde 16 adet de hasta yatak odasının hizmet verecek. 

Tesis kapsamında 20 Yatak kapasiteli Kemik İliği Ünitesi, 30 adet koltuklu Hemodiyaliz Ünitesi ve 40 adet koltuklu Kemoterapi Ünitesinin de hizmet vermesi planlandı.