Gaziantep Valiliği ve Şehitkamil Belediyesi işbirliğinde düzenlenen protokolde Merveşehir ilçesinde yapımı devam eden 32 derslikli okula “Öğretmenler Ortaokulu" ismi verilmesi için imzalar atıldı.

Valilik Fuaye alanında gerçekleşen protokole Vali Davut Gül, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Kılıçparlar katıldı.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 100 hayırsever kampanyası kapsamında Şehitkamil Belediyesi'nin, öğretmenlerimizin adına 32 derslikli "Öğretmenler ortaokulu" isminin verileceği bir okulun maliyetini karşılamaya karar verdiğini söyleyen Vali Davut Gül, "Gaziantep’in 100’üncü Yılında 100 Hayırsever kampanyası başlatmıştık. Bu kampanya sona erdi. Şimdi önümüzde 2023 var. 2023'te ise cumhuriyetimizin 100 yılını kutlayacağız. Dolayısıyla yeni bir kampanya başlattık. Burada ise Cumhuriyetimizin 100 yılında 100 hayırsever arıyoruz. Bugüne kadar eğitimde çok sayıda protokol yaptık. 29 Ekim 2023'e kadar ise 100 hayırseveri bulmuş olacağız” dedi.

Eğitim öğretim döneminin açılış programları yapılırken okul müdürleriyle toplantı yaptıklarını belirten Gül, “Okul müdürlerimizle olan toplantıda birçok konu konuşuldu. Müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve sendika temsilcilerimizle yaptığımız görüşmelerde, Şehitkamil belediye başkanının verdiği kırtasiye desteği kaynağının 'Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılında 100 Hayırsever' kampanyasına aktarılmasının daha uygun olacağını dile getirdiler. Ben de öğretmenlerimizin, sendikalarımızın ve okul müdürlerimizin talebini Rıdvan başkanımıza bu kaynağı eğitime harcamaya karar verdiğimizi ilettim. Öğretmenlerimiz bu anlamda ne istiyorlarsa ne diyorlarsa biz oraya aktarırız dediler. Öğretmenlerimizin adına Şehitkamil Belediyesi, 32 derslikli 'Öğretmenler ortaokulu' olarak bir okulumuzun maliyetini karşılamaya karar verdi. Kendilerine verilen bu desteği Gaziantep’in eğitimine yönlendiren tüm öğretmenlerimize, okul müdürlerimize ve sendikalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, Gaziantep'te öğretmenlerin eğitime verdikleri  destek adına birlikte şehir için güzel projelere imza atıldığını söyledi. Fadıloğlu, “Geçen sene 100’ üncü yıl etkinlikleri çerçevesinde yapılan bu etkinliğin 2023 Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100 yıl etkinliklerinin ilki olması bizim için çok önemli. Eğitim camiamızın bu hassasiyetini yürekten kutluyorum. Bizim amacımız eğitim adına destek verebilmekti. Değerli eğitimcilerimizin kalıcı bir esere dönüşmesi noktasında aldığı kararla ve sizlerin yol göstermesiyle bugün bu protokolü imzalıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından imzalar atıldı.