Gaziantep'te okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için yapılan çalışmalarla il genelinde anaokulu sayısı 228'e çıktı.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, 2023 bütçesinde yer alan 136 okulun da tamamlanmasıyla 5 yaşta yüzde 100 okullaşma hedefine ulaşacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde başlatılan Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi ile okul öncesinde okullaşma seferberliği başlatıldığını anımsatan Yasin Tepe, Gaziantep’te  yüzde 67 olan 5 yaşta okullaşma oranını yüzde 85 seviyelerine taşıdıklarını söyledi.

Tepe, 2023 bütçe yılı kapsamında yapımı planlan 136 yeni anaokulunun tamamlanması ile birlikte 5 yaşta yüzde 100, 3-4 yaşta yüzde 75 okullaşma hedeflerinin olduğunu kaydetti.

Okul öncesi eğitimin önem ve gerekliliğine vurgu yapan Tepe, "Okul öncesi eğitim, çocuklarımızın gelecekleri için, onların öğrenme, algılama kapasitelerini arttırmak, gelişim sürecini hızlandırmak için çok önemli bir basamaktır. Bu evrede çocuklarımızın eğitim gördükleri mekânlarda çocukların fiziksel ve psikolojik gelişimleri açısından oldukça önemlidir" dedi.

Tepe, "Okul öncesi eğitim döneminde daha fazla çocuğun eğitimden yararlanması amacıyla; merkez ilçelerde bulunan siteler, camiler, kırsal alanda bulunan taziye evleri gibi kamu binalarında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarla iş birliği yaparak Okul Öncesi Eğitimin yaygınlaştırılmasını içeren Anaokulum Bahçemde Projesi’ni hayata geçirdik. Proje kapsamında 4 site ve 8 derslikte 90 öğrenci ile eğitim öğretime devam ediyoruz. 6 site de onarım ve donatım işlemlerini en kısa sürede tamamlayarak 12 derslikte daha eğitim öğretime başlayacağız" diye konuştu.

Yıllar içerisinde okul öncesi eğitim öneminin daha iyi anlaşılması ile çocukların 3 yaştan itibaren eğitimine başladığını belirten Tepe, 46 bin olan anasınıfı öğrenci sayısını 64 bin seviyelerine çıkarttıklarını belirtti.