Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen, Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2. el otomobil satışında 6 ay ve 6 bin kilometre kuralına uymayanlara ciddi cezalar getirileceğini söyledi.
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinde düzenlenen zirvede konuşan Bakan Muş, yapılan düzenlemeye göre ticari faaliyet kapsamında otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanması veya satışı ancak ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmiş olması koşuluyla yapılabilecek ve bu şart sağlanmadan doğrudan veya dolaylı olarak 1 Temmuz 2023 tarihine kadar pazarlama ve satış yapılamayacağını anımsattı. 
Toplantıyı yöneten Sabah Gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu'nun sorusu üzerine Bakan Muş, yasaya uymayan firmalara haksız kazanç halinde elde ettikleri kârın tamamı kadar ceza verileceğini açıkladı.
Bakan Muş, enerjide fiyatları sübvanse ettiklerini, son yapılan zamların ise bunu aşan miktardaki artışlar nedeniyle yapıldığını savundu.
Toplantıda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de kentin ekonomik durumu ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.