Gaziantep’te sokakta yürüyen bir kızın Suriyeliler tarafından kaçırıldığını iddia eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gaziantep Valisi Davut Gül, tarafından yalanlandı. Vali Gül, Özdağ’ın sosyal medya paylaşımını madde madde yalanlayarak “Neresini düzeltelim” dedi.

Önceki gün Abdülhamit Han mahallesinde meydana gelen kız kaçırma girişimini sosyal medya hesabından farklı bir şekilde duyuran Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Gaziantep Karataş mahallesinde Kız caddede yürüyor, kulağında kulaklıkla müzik dinleyerek. Arkadan araba yaklaşıyor içine çekmek istiyor. Kız direniyor, arabaya tam bildirirken vatandaşlar müdahale ediyor. Yoldan geçen jandarma durumu görüyor ve Suriyeliyi alıyor. Savcı tutukluyor” iddiasında bulundu. 

Özdağ’ın iddialarını tek tek yanıtlayan Gaziantep Valisi Davut Gül, olayın Suriyeliler tarafından değil Türk vatandaşı tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Gül, şunları söyledi:

“Karataş değil Abdülhamit Han, araçla değil yaya, jandarma değil polis, Suriyeli/yabancı değil vatandaşımız. Savcı değil mahkeme. Neresini düzeltelim? Suç işleyen herkese cezası veriliyor. Münferit olaylar üzerinde gündem oluşturmak toplumsal barışımıza zarar veriyor!”