Gaziantep Şehir Hastanesi 15 günde 40 bin hastaya hizmet verdi. İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, hastanenin  Gaziantep'in yanı sıra komşu illere hatta komşu ülkelere de üst düzeyde sağlık hizmeti vereceğini söyledi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar ile birlikte il binasında düzenlediği basın toplantısında Şehir Hastanesi ve il genelindeki sağlık çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 


Şehir Hastanesi'nin 15 gün önce kentteki hiç bir hastane kapatılmadan hizmete girdiğini söyleyen Dr. Şahin, "Bin 875 yataklı olan hastanemiz şu anda 2 bin yatak kapasitesi civarında bir hizmet veriyor. 15 günde 40 bin hastaya poliklinik hizmeti verdik. Bu sürede 17 bin hastaya acil sağlık hizmeti verdik. 371 hastaya anjiyo yapıldı, 110 hastaya stent takıldı. 8 ayrı üniteye aynı anda anjiyo hizmeti verebiliyoruz. Kalp ve ritim hastalıkları girişimleri başlayacak. 5 adet kalp damar cerrahi ameliyathanemiz hizmet verecek. Bölgedeki tek hibrit ameliyathane burada. Hiperbarik Oksijen Tedavi Kasım sonunda hizmete girecek. 30 cihazın yer aldığı diyaliz ünitemiz bulunuyor" dedi.
Hastanede uzman hekim yetiştirilmesi için Sağlık Bakanlığınca 116 asistan kadrosu açıldığını açıklayan Dr. Şahin, "Bu çok önemli bir durum. Yeni açılan bir hastaneye hemen asistan kadrosu açılması büyük önem arz ediyor. Burada uzman hekimlerimizi yetiştirerek ilimize ve ülkemize de hizmet vereceğiz" diye konuştu.
Şehir Hastanesi'nin açılmasıyla Gaziantep'te  850 olan yoğun bakım ünitesinin bin 110'a çıktığını söyleyen Şahin, "Kapasite şu an yetecek gibi duruyor, yapımı devam hastanelerimizin hizmete girmesiyle rahatlayacağız. Ayrıca Şehir Hastanemizin tüm odaları yoğun bakım hizmeti verilebilecek özelliktedir" dedi.
Toplantının sonunda gazetecilerle birlikte hastaneyi gezen Şahin, Özel hastanelerin acil ve kalp ameliyatları gibi bazı alanlarda hastalardan fark ücreti almasıyla ilgili bir soruya, “Böyle bir şey olamaz. Acil sağlık hizmetleri ve acil kalp ve onkoloji gibi hastalıklarda da fark ücreti alınması söz konusu değil” yanıtını verdi.