CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, üniversiteye yerleşecek olan öğrencilere karşılıksız burs verilmesi ve harç gibi ücretlerin alınmaması çağrısında bulundu.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen,  Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen Nurdağı ilçesinde depremzede ailelerle bir araya geldi.  Öztürkmen, “devlet depremzede öğrencileri unutmamalı” dedi.

Öztürkmen, Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ili etkileyen şiddetli depremlerden etkilenen üniversite öğrencilerinin, dün itibariyle başlayan 2023-YKS tercih işlemlerini yapmaya başladığına dikkat çekti. Depremin yarattığı travmanın ve  acı izlerinin öğrenciler üzerindeki etkisinin sürdüğünü belirten Öztürkmen, devlet üniversitesine yerleşecek olan öğrencilerden hiçbir ücret alınmaması ve karşılıksız burs verilmesi için hükümete çağrıda bulundu.

Genel seçimler sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, depremlerde yakınlarını kaybeden veya evi, işyeri hasarlı olan depremzede öğrencilerin tamamına burs verileceği yönündeki açıklamalarını da hatırlatan Milletvekili Öztürkmen, “Bu sürecin yakından takipçisi olacağız, bakalım verilen sözler tutulacak mı” dedi.