Gaziantep’te 16 kişinin öldüğü otobüs kazadan yaralı olarak kurtulan ve aynı kazada 2 oğlunu kaybeden yolcu Gülten Erpek'in ifadesinde, kaza öncesinde şoförün tek elle direksiyonu tuttuğunu ve yan camda bulunan perdeyi düzeltmek isterken kaza yaptığını söylediği ortaya çıktı.

Gaziantep’in Nizip ilçesinde 20 Mayıs 2022 tarihinde meydana gelen ve 15 kişinin yaşamına mal olan kazadan yaralı olarak kurtulan Gülten Erpek’in ifadeleri ortaya çıktı. Oğulları Umut ve Muhammet'in de yaşamını yitirdiği kaza anını anlatan Gülten Erpek, 2 oğluyla birlikte otobüsün en önünde oturduklarını belirterek kaza anına birebir şahitlik ettiğini söyledi.

Gaziantep’te verilen moladan sonra Abdulkadir Memiş’in otobüsü kullanmaya başladığını belirten Erpek, şoförün özensiz davranışlarına dikkat çekti.

Erpek, "Şoför, otobüste rahat bir şekilde sigara içiyordu. Sürekli müzik çalıyordu, telefonla konuşup, telefonla uğraşıyordu ve dikkatsiz tavırları vardı. Diğer ismini bilmediğim şoför kadar dikkatli değildi. Otobüsün en önünde seyahat ettiğim için olan biteni net bir şekilde gördüm. Kaza anından önce otobüsü kullanan Abdulkadir Memiş telefonla biriyle konuştu. Ve ‘Kaza olmuş yine’ dediğini duydum. Bunun yanındaki muavin ve diğer şoför ile konuştuklarına şahit oldum” dedi.

İfadesinde otobüsün hızlı gittiğini söyleyen Gülten Erpek, “Kazadan hemen öncesinde otobüsün hızı yaklaşık 120 gittiğini gördüm. Otobüs aşırı hızlıyken şoför direksiyonu tek elle tutuyordu. Uyardım ama o sırada  yandaki açık cam nedeniyle savrulan perdeyi düzeltmek isterken otobüsün hakimiyetini kaybetti. Perdeyle çok uğraştı. Aşırı hızlı gittiğinden dolayı otobüsü toparlayamadı. Otobüs sonra benim olduğum koltuk tarafına yani otobüsün sağ tarafına doğru devrildi ve otobüs bu şekilde yatık vaziyette 200 metre kadar sürüklenmeye başladı” bilgisini verdi.