Emniyet Müdürlüğü'ne ait polis helikopteri Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde düştü. Hatay'dan Gaziantep’e gelen helikopterde bulunan Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk şehit olurken, bir teknisyen yaralandı.

Nurdağı ilçesinin Kartal köyü yakınlarına meydana gelen kazada, Hatay'daki görevini tamamladıktan sonra havalimanından Gaziantep Havalimanı'na gitmek için havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'nda görevli Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk ile bir teknisyenden oluşan personelin bulunduğu polis helikopterinden saat 22.49'da sinyal alınamadı. Helikopterle iletişim kesilmesinin ardından Nurdağı’nın Kartal köyünün yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta kaza kırıma uğrayan helikopterin enkazı köylülerce bulundu.

Bunun üzerine bölgeye çok polis, jandarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı kontrolde 2 pilotun şehit, teknisyenin ise yaralı olduğu belirlendi. İlk müdahalesi yapılan teknisyen, daha sonra ambulansla Gaziantep Şehir Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Şehitlerin cenazeleri de aynı hastaneye götürüldü.

Kaza haberini "Milletimizin başı sağ olsun" diyerek veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bu akşam Gaziantep Havalimanına gitmek için Hatay Havalimanından havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM 708 kuyruk numaralı helikopterimiz, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğramıştır. En son saat 22.49'da Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezinin temas ettiği helikopterimizde bulunan 2 pilotumuz şehit olmuş, teknisyenimiz yaralanmıştır. Kahraman pilotlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, Aziz Milletimize ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamı âli olsun. Yaralı polisimize acil şifalar diliyorum" dedi.