Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni (ŞANLIDER) ziyaret ederek yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Kalabalık bir gruba hitap eden Şahin, “ŞANLIDER ile Gaziantep'te temsil edilen Şanlıurfalılarla çok güçlü bir diyalogumuz, muhabbetimiz var, sağ olsunlar. Kendileriyle ‘Güçlü Gaziantep’ projelerimizi konuşup, istişare ettik” dedi.

Proje ekibiyle birlikte İstasyon Meydanı’ndaki ŞANLIDER hizmet binasına gelen Fatma Şahin burada kalabalık bir ekiple karşılandı. Dernek yöneticileri ve üyeleriyle buluşan Şahin, siyaset sahnesinde olduğu 21 yıllık süreçte Şanlıurfalılardan büyük destek gördüğünü belirterek teşekkür etti. Şahin, “Birlikte daha güçlüyüz. Birlikte şanlıyız, gaziyiz. Allah hepinizden razı olsun, bugüne kadar hep destek verdiniz. Biz de sizlerin yüzünü kara çıkarmamak için var gücümüzle çalıştık, desteğinizi heba etmedik” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar kentin gelişmesi ve insana dokunabilmek adına önemli projeler hayata geçirdiklerini anlatan Şahin, “Belediye bütçesinin önemli bölümü hibelerden oluşuyor. Güçlü bir ekibimiz var. Arkadaşlarımız çok iyi bir şekilde çalışarak projelerimize hibe sağlıyorlar. Biz de insanımız daha iyi yaşayabilmesi için ardı ardına kentimize eserler kazandırıyoruz” diye konuştu.

Önümüzdeki dönemi ‘ustalık dönemi’ olarak tanımlayan Şahin, “Yeni dönem için çok büyük projeler hazırladık. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde bu projeleri Allah kısmet ederse birer birer hayata geçireceğiz. Kentimiz daha yeşil, daha çevreci, daha modern olacak. Bunu hep birlikte başaracağız” dedi.

ŞANLIDER Başkanı Hakkı Kılıç da 10 yıldır faaliyette olan derneğin Gaziantep’in daha iyiye gidebilmesi için kamu kurumları ve sivil toplum kurumlarıyla uyumlu bir çalışma yürüttüğünü söyledi. ŞANLIDER’ın geniş bir kesime hitap ettiğine dikkat çeken Kılıç, “Şehrimizin yaşam kalitesinin daha iyi olması ve insanlarımızın huzur ve mutluluk için yaşaması adına bize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Fatma Şahin’in ziyaretinde Birecikliler Derneği Başkanı Şaban Altunova, Suruçlular Derneği Başkanı Hüseyin Yıldırım, Siverekliler Derneği Başkanı Mehmet Nergiz ve yönetim kurulu üyeleriyle ŞANLIDER yönetici ve üyeleri de hazır bulundu.