Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen "Şahinbey Kitap Günleri" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından ziyaret açıldı.


Şahinbey Kültür ve Kongre Merkezi'nde 6'ncısı düzenlenen fuara çok sayıda yazarın söyleşi ve ima günü etkinlikleri de yer alıyor.
Açılış töreninde konuşan Bakan Işıkhan, insanların hayatlarının değişmesinde kitapların büyük rolü olduğuna dikkat çekerek, "Başarılı insanların en önemli özelliği iyi bir okuyucu olmalarıdır. Okuma empati kurma, özgüven ve araştırma özelliğini kazandırır. Bir dünya lideri olan sayın Cumhurbaşkanımız başarının ilk sırrının okumak olduğunu, öğrendiklerimizi hayata geçirmek olduğunu dile getiriyor" diye konuştu.
Bugüne kadar öğrencilere 15,5 milyon kitap dağıttıklarını söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, "Her yıl kitap okuma yarışmaları düzenleyip dereceye girenleri umreye götürüyoruz. Bugüne kadar 174 bin genç ve yaşlıyı Çanakkale'ye götürdük. Sahaflar çarşısı yaptık. 24 saat açık olacak bir millet kütüphanesi inşa ediyoruz" şeklinde konuştu.