Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Kitap Günleri Fuarı kitapseverlere kapılarını açtı.

Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Şahinbey’de Kitap Günleri’ Fuarında 29 yazar ile yaklaşık 90 yayınevi kitap severlerle bir araya geliyor. Düzenlenen açılış törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra protokol üyeleri, yazarlar, öğrenciler ve kitapseverler katıldı.

Gaziantep'in eğitim alanında çok ciddi yatırımlar yaptığını ifade eden Gaziantep Valisi Davut Gül, “Biz medeniyet şehriyiz. Şuan ki durumumuza baktığımızda 4 tane üniversitemiz var. Türkiye'de eğitim anlamında çok ciddi yatırımlar yapan bir şehiriz. Kültürle ilgili gerek bakanlıklarımız gerek belediyelerimiz ciddi anlamda destek veriyorlar ve bunun sonucu olarak da olumlu gelişmeleri hepimiz görüyoruz. Şahinbey Belediyemizin bu sene düzenlemiş olduğu 4. Kitap Fuarı bu anlamda çok önemli. Şahinbey’deki çocuklar, gençler sayı itibariyle Türkiye'deki ilçeler arasında birinci durumdadır. Bu gençlerin iyi yetişmesi için emek harcamak gerekiyor. Fiziki anlamda emek harcamak gerekiyor. Çocuklara özveriyle yaklaşarak öğretmenlerimiz bunu en iyi şekilde yapıyor” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in bir kültür şehri olduğuna dikkati çekerek “Allah’ın izniyle tesisleri tamamlanmış okuma alt yapısını kuvvetlendirmiş, bir gazi şehir çocuklarını hiç kimse tutamaz. O yüzden eğitim şehri, bilim şehri, spor şehri Gaziantep ve bunun sonunda neler istiyoruz ilim sahibi olmak demek kendini tanımak demektir. O yüzden ’İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir. Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır.’ Günün sonunda nerden geldik nereye gidiyoruz, biz kimiz dediğimiz kendini bilme değerleri oluşturduğumuzda bugün yaşanan hiçbir sorun kalmayacak. Dünyanın cehenneme döndüğü, çocukların öldürüldüğü, ailelerin göç yolunda yok olduğu bir dünya sürdürülemez. Özü medeniyet kodlarıdır, medeniyet kodlarını da öğrenmenin yolu da okumaktır” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Dördüncü kez düzenlediğimiz Kitap Günleri fuarına 29 yazar ile 90’a yakın yayın evi katılıyor. 9 gün sürecek kitap fuarına gençlerimizi kitapla yazarlarla buluşturup onları söyleşileri ve imza günleri ile bir araya getirmeyi planladık. Gençlerimize şu ana kadar 14 milyona yakın kitap dağıttık, amacımız gençlerimizin kitapla buluşması kitap okuma yarışmaları yapıyoruz. Kitap kuponları ve kitap dağıtıyoruz ve okudukları kitapların yazarlarıyla da bir araya getirip hep imza günleri, hem söyleşiler yaparak yazarlarımızla hemhal olmalarını sağlıyoruz. Gelecek sene de Türkiye’nin en büyük 2. kütüphanesini inşa ederek, gençlerimizin hizmetine sunacağız ve kütüphanemiz 24 saat açık olacaktır. Şimdiden kütüphanemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

YOĞUN İLGİ
Yapılan konuşmaların ardından kitap fuarının ilk gününde sanatçı Yücel Arzen sevenleriyle bir araya geldi. Ardından Gri Koç olarak tanınan Gökhan Müftüoğlu gençlere sınavlarla ilgili bilgiler aktardı. Yazar ve Şair Savaş Barkçin düzenlediği söyleşi ile okuyucuları ile bir araya gelip kitaplarını imzaladı. Şahinbey Kitap Günleri Fuarı’nın ikinci gününde ise Nurullah Genç, Nedim Şener ve Kahraman Tazeoğlu okuyucuları söyleşilerde bir araya gelerek kitaplarını imzaladılar.