Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) Türkiye birincisi olan ve yüzde 1’lik dilime giren Gaziantepli öğrencilerle bir araya gelen Vali Davut Gül, öğrencilere burs müjdesi verdi. 
Etkinliğe Vali Davut Gül ve eşi Gülden Gül’ün yanı sıra Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı. 
LGS’ de yüzde 1’lik dilimde olan öğrenciler, aileleri ve eğitimcilerinin katıldığı törende Vali Gül, milli eğitimin en önemli ihtiyaçlarından birinin lojistik olduğunu belirterek “Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere bütün belediyelerimiz bu anlamda bize destek veriyor. Geçmiş yıllarda Gaziantep’in eğitimde sonuncu ve çok başarısız bir imajı vardı. Dolayısıyla da öğrencilerimiz heba oluyordu. Her geçen sene bu oranı daha da iyileştirerek eğitim kalitemizi yükseltiyoruz. Eğitim kalitemizin yükselmesinin en önemli sebebi; başta bakanlarımızın olmak üzere Milletvekillerimizin, Belediye Başkanlarımızın, Valilerimizin ve hayırseverlerimizin katkılarıyla derslik sayısını son 15-20 yılda 5 kat artırmamız. 60 kişilik bir sınıfta eğitim gören bir çocuğun çok başarılı olma şansı yok. Bizim öğretmen başına düşen öğrenci sayımız ve derslik başına düşen öğrenci sayımız her geçen gün iyileşiyor. Yaklaşık 6 bin derslik yatırım programının parasal değeri 3 milyar liranın üzerinde. 6 bin derslik, yaklaşık 70-75 yılda yapılan derslik sayısından daha fazladır.” dedi.
“4 Yıl Boyunca Düzenli Olarak Burs Vereceğiz”
GAGEV’in yüzde 1’lik dileme giren öğrencilerle ilgili burs planlaması olduğunun müjdesini veren Davut Gül, “Yüzde 1’lik dilime giren öğrencilerimize 4 yıl boyunca bu sene aylık 600 lira olmak üzere her sene enflasyon oranında artacak şekilde düzenli burs vereceğiz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere bu anlamda bizi finanse eden herkese teşekkür ediyoruz. Aslında bu sonuçlar cumhuriyetin büyüklüğünü gösteriyor. Cumhuriyetin fırsat eşitliğini gösteriyor. Nurdağı’nda da yüzde 1’lik dilime giren öğrencimiz var Şahinbey’de de var, Şehitkamil’de de var, Arabanda da var, İslahiye’de de var Nizip’te de var. Devlet okumak isteyen herkese bu imkânı sağlıyor. Özel okul da bizim, devlet okulları da bizim. Bütün başarılı çocuklar özel okulda değil. 51 devlet okulunda yüzde 1’lik kontenjanda olan çocuğumuz var.” sözlerini kaydetti.
Düzenlenen etkinlikte konuşmalarını gerçekleştiren protokol üyeleri yüzde 1’lik dilime giren öğrencilerin okul müdürlerine başarı belgelerini takdim ederek, öğrencilerle fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.