Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında yüzde birlik dilime giren öğrencilere para ödülü ve bisiklet hediye etti. 

Kahvaltı programında başarılı öğrenciler ve ailelerine hitap eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, yaşanan felaketin ardından eğitimdeki başarı sonucuna mutluluğunu dile getirerek, “Bu salonda gelecek, mutluluk, strateji, umut uçuşuyor. Bu salonda bu güzelliği bize yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürüm çocuklarımıza. Çok uzun yoldan geldiniz, çabaladınız, gayret ettiniz. Bu coğrafyanın çocukları çok çalışmak zorunda. Annelik çok önemli, babalık çok önemli. Ailelerimiz iyi ki varsınız” diye konuştu.

Eğitim şehri Gaziantep olmak için bütün çalışmaları desteklediğini vurgulayan Başkan Şahin, “Yola çıkarken eğitimde, sağlıkta, emniyette, güvenlikte önce insan dedik. Ama en önemlisi eğitim. Eğitim olmazsa olmuyor. Biz herhangi bir şehir değiliz. Siz de herhangi bir çocuk değilsiniz. Size ihtiyacımız var. Gelecek sizin elinizde. Bizim iyi sosyologlara, öğretmenlere, komutanlara, bizim her yönden en iyisi olan doktorlara ihtiyacımız var. Genetik olarak bu çocuğun neye bilgisi, yeteneği varsa o çocuğu ona göre yetişmesi gerekiyor. Onun için koyduğumuz hedef çok önemli. Eğitim şehri olacağız. Siz başarmak zorundasınız. Eğitim şehrini tabana yaymak zorundayız. Gaziantep Büyükşehir olarak hep inandığım bir şey var. Biz eğitim ordusunun emrindeyiz” dedi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Anıl Alkın da, Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin öğrencilere her türlü imkanı sunduklarını vurgulayarak, “Gaziantep, Türkiye’nin diğer 80 iline benzemiyor. Bu şehir birçok felaketi en ağır şekilde atlattı. Gaziantep bu senede eğitimdeki başarısını koruyabildi. Gaziantep modeli, bu şehrin en büyük avantajı. Gençlerimiz akademik başarılarını kanıtladılar. Hem kültürel hem de sportif alanda kendilerini geliştirmeleri çok önemli” dedi.

Eğitime yönelik öğrencilere verilen desteklerden bahseden İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise, “Gazi şehrimiz güçlü yöneticileriyle hem pandemiden hem de depremden en hızlı çıkan ve normale dönen şehir oldu. Köylerde internet yoktu. Bulut sistemiyle talep eden bütün köylerimize Büyükşehir Belediyesi internet bağlatmıştı. Hala devam ediyor internetimiz” ifadelerini kullandı.