Umut Yılmaz’ın AK Parti’ye geçmesiyle Şehitkamil Belediyesi’nde başkan yardımcılıklarının yeniden düzenlenecek. Yeni dönemde Cumhur İttifakı meclis üyeleri arasında belediyecilik ve siyasette tecrübeli bir isim olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Haz’ın başkan yardımcısı olarak icracı başkan yardımcılığına getirilmesi gündemde.

Halen meclis üyesi Yusuf Açıkgöz ve memur kadrosundan Ceyda Gürsel’in başkan yardımcısı olarak görev yaptığı belediyede siyasi dengeleri düzenlemek için başkan yardımcılıklarının 4’ünün memur, 3’ünün meclis üyelerinden olması yönündeki zorunluluk nedeniyle en az bir başkan yardımcısının AK Partili olması bekleniyor.

Umut Yılmaz’ın AK Parti’ye katılmasında büyük etkili olduğu belirtilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışmak hem de AK Parti ile meclis grubunda hem siyasi hem de belediye yönetiminde ciddi tecrübesi olan tek kişinin Mehmet Haz olduğu ise gözden kaçmıyor. Haz’ın hem Şahinbey belediyesindeki tecrübeleri hem Büyükşehir Belediyesi’ndeki önemli görevinin yanı sıra siyasi olarak da kuruluşundan bu yana AK Parti içinde etkin görevlerde bulunması ve teşkilatla kurduğu çok iyi ilişkiler de ilk sırada gelmesini sağlıyor.

MECLİS’TE SON DURUM

Belediye meclisinde son gelişmelerin ardından Cumhur İttifakı’nın 15, CHP’nin 15, Umut Yılmaz ile birlikte hareket eden 8, YRP’nin 5 üyesi bulunurken 2 kişi de bağımsız olarak yer alıyor.