Gaziantep'te maskeli 3 soyguncunun kuyumcuyu biber gazı ile etkisiz hale getirip yarım kilo altın çaldıkları soygunun hemen ardından yakalanan 2 şüpheliden sonra 3. şüpheli altınlarla birlikte polise teslim oldu.


17 Şubat günü Şahinbey ilçesinin Vatan Mahallesi Sadıklar Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcuya giren maskeli ve silahlı İ.P. (17), İ.H.Ç. (17) ve E.Ç. (16), kuyumcuyu biber gazı ile etkisiz hale getirdikten sonra yaklaşık yarım kilo altını çalarak kaçtı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis kuyumcuda inceleme yaptı. 


Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kısa sürede şüphelilerden İ.P. ve İ.H.Ç.'yi soygunda kullandıkları silahla birlikte kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Olay yerinden ayrıldaktan sonra altınları alıp bir motosikletle kaçan diğer şüpheli E.Ç. ailesinin baskısı sonucu E.Ç. olaydan saatler sonra polise gidip teslim oldu.