Suriye’de biri asker 2 Türk vatandaşının infaz emrini verdiği iddiasıyla Gaziantep’te yargılanan terör örgütü DEAŞ’ın sözde kadısı, biri “Anayasayı İhlal” olmak üzere 3 suçtan 3 kez müebbet  hapis cezasına çarptırıldı.

Suriye’de terör örgütü DEAŞ’ın sözde kadısı olarak görev yaptıktan sonra izini kaybettirerek Gaziantep’e yerleşerek kuşçuluk yapan ve geçen yıl yakalanarak tutuklanan Jamal Abdurrahman Alwi, yargılandığı 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden katıldı.

Duruşmada ilk olarak davanın tanığı dinlendi. Mahkeme heyetine sanık hakkında bildiklerini anlatan tanık, “Alwi, Suriye’de çok tanınan biri. Ben de uzun zamandır tanıyorum. 3 oğluyla birlikte DEAŞ’a katılarak burada kadı mevkiine kadar yükseldi. Birlikte cezaevinde kaldığımız sırada bana 2 askerle ilgili hükmü bizzat kendisinin verdiğini söyledi. DEAŞ’ın sözde emirine de yakın bir isimdi. İnsanları tekfir ediyor ve öldürmek istediğini söylüyordu” dedi.

Sanık Alwi ise, tanığın beyanlarını kabul etmeyerek, tanığın Beşar Esed'in casusu olduğunu ve yalan söylediğini iddia etti. Mahkemenin son sözlerini sorduğu Jamal Alwi, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi. 

Dosyadaki işlemlerin tamamlandığını belirten Mahkeme Başkanı, verilen aranın ardından sanık hakkındaki kararı açıkladı. Sanık Alwi, 2 kişiyi öldürmek suçu ile Anayasayı ihlal” suçundan olmak üzere 3 ayrı suçtan 3 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.