Suudi Arabistan Prensesi ve Birleşmiş Milletler (BM) Habitat İyi Niyet Elçisi Lamia Bint Majid Al Saud, depremin vurduğu Gaziantep'in Nurdağı ilçesini ziyaret etti.

Gaziantep programına ilk plarak Vali Kemal Çeber'i ziyaret ederek başlayan Al Saud daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le başbaşa görüştü. Şahin'in ülkesinde örnek gösteren prenses, Türkiye'nin mülteci politikalarını övdü.

Daga sonra Nurdağı ilçesine giderek konteyner kentte kalan depremzedeler ile bir araya gelen Lamia Al Saud, bölgede yürütülen çalışmalar ve hakkında yetkililerden bilgi aldı. Sosyal girişimcilik merkezlerini de ziyaret eden Al Saud, kadınların yaptığı el işlemesi ürünleri inceledi, çocuklarla oyunlar oynadı. 

Ziyaretinin sonunda hir değerlendirme yapan Al Saud, "Burada gördüklerim bana aslında kişisel olarak insanların geçmişteki hayatlarına, normal hayatlarına dönmekte ne kadar istekli olduklarını gösterdi. Bu hem dünyanın hem de burası için çalışma motivasyonumu bir kez daha artırdı. Buradaki herkese, her birinize beni burada ağırladığınız için bana evlerinizi açtığınız için teşekkür ediyorum. Türkiye ve Birleşmiş Milletler arasındaki çalışmaların devam edeceğini belirtmek istiyorum" diye konuştu.