Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, içme suyuna yüzde 10 indirim yapacaklarını açıkladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Birinci Birleşimi, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplanan mecliste toplamda 49 madde görüşüldü.

Meclis gündem toplantısı sonrası GASKİ Genel Kurulu 2’nci Olağan Toplantısı’nın Birinci Birleşimi’ne geçildi. Birleşimin ana konusu içme suyunda yapılacak indirim oldu. Başkan Şahin, daha önce yüzde 27 oranında indirimin yaptıkları su bedelinde yüzde 10’luk bir indirim daha yapılacağını açıkladı.

Mecliste, Büyükşehir Belediyesi ile 6 Şubat Dayanışma Derneği ortaklığında Şahinbey ilçesinin Düztepe mahallesine yapılması planlanan gençlik merkezi meclis üyelerinin de oylarıyla karara bağlandı. 2024 yılının şubat ayında faaliyete geçmesi hedeflenen gençlik merkezi öğrencilere etüt ve birçok farklı branşta eğitim imkanı sağlayacak.

Başkan Fatma Şahin, gençlik merkezinin yapımına maddi destek sağlayan yurt dışından birçok gönüllünün de ortak olduğunu belirterek, “Bu sürecin başlatılasında 6 Şubat Dayanışma Derneği’nin gençlik merkezinin ismi konusunda bizlerden bir talebi oldu. Bu doğrultuda merkezin isminin 6 Şubat olmasında karar kıldık” diye konuştu.