Gaziantep’te öğrencilere teorik ve uygulamalı trafik kuralları eğitimlerinin verilmesi amacıyla yapılan Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı’ndan bugüne kadar yaklaşık 42 bin öğrenciye eğitim verildi.

Belkıs Mahallesi sınırları içerisinde öğrencilerin erken yaşta uygulamalı trafik eğitimi alması için yapılarak öğrencilerin kullanımına sunulan Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı, toplam 20 bin metrekare alan üzerinde hizmet sunuyor. Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı’nda; çocukları eğlendirerek eğitmeyi, geleceğin sürücü ve yayalarını bilinçli olarak yetiştirmeyi, çocuklarda trafik bilincinin oluşturulması ve trafikteki kuralların hayati önem taşıdığına inanan kuşaklar yetiştirilmesi için teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Günde ortalama 120 öğrenciye eğitim imkanı sağlanıyor. 

Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı'nda 35’er kişilik 2 derslik, 51 kişilik amfi, 1 adet 58 metre uzunluğunda altgeçit ve üstgeçit, trafik sinyalizasyonunun olduğu bölüm, 2 adet kavşak, 1 adet gözetleme kulesi, yaya geçitleri bölümü yer alıyor. Park içerisinde; itfaiye, hastane, okul, akaryakıt istasyonu, AFAD, AVM, otobüs durağı gibi küçük yapıların yer aldığı minyatür bir şehir bulunuyor. Park içerisinde ayrıca bisiklet öğrenme amacıyla yapılan 650 metre bisiklet yolu var. Teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitim aşamasında öğrenciler tarafından park içerisinde bulunan akülü ve pedallı araçlar kullanılıyor.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü  işbirliğiyle öğrencilerin eğitime tabi tutulduğunu söyledi.

2 yılda yaklaşık 42 bin öğrencinin eğitim aldığını açıklayan Başkan Fadıloğlu, "Bu fiziki mekanın yaz aylarında da kullanılabilmesi için belediyeye ait aile merkezlerindeki ana sınıfı öğrencilerine de eğitim verdiklerini anlatan Fadıloğlu, "Bu tatil dönemi içerisinde de yaklaşık 5 bin öğrencimize burada eğitim vermiş olacağız. Burada verilen eğitimler, 2 ders saatinden oluşuyor. 40 dakika burada teorik eğitim alıyorlar. 40 dakika da sahadaki eğitimleri sürüyor. Sahada da yine hem sürücü hem yaya olarak eğitimlerini devam ettiriyoruz.  2023-2024 eğitim-öğretim döneminde de yine tüm 4. sınıfları bu eğitime tabi tutmak, trafik bilincini artırarak kazaları engellemek istiyoruz" dedi.