Gaziantep’e gelen yabancı turistler, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Jale Tekinalp Yücel Kültür ve Sanat Merkezi’nde mozaik yapımını öğreniyor.

Çeşitli renklerdeki küçük boyutlu taş, cam veya pişmiş toprak parçalarının bir araya getirilmesiyle yapılara ahenk katan mozaikler, yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Jale Tekinalp Yücel Kültür ve Sanat Merkezi’nde mozaik yapımını öğrenen Ukraynalı turist Kateryna Kloçko,  “Mozaik atölyelerini seviyorum. Taşlar ile çalışmayı ve onları bir resme dönüştürmeyi çok ilgi çekici buluyorum. Ukrayna’da böyle atölyeler yok. Böyle bir etkinlik içinde bulunmak benim için çok rahatlatıcı” dedi.

Hollandalı turist Tirza Vander Linden ise Gaziantep’te gezisi sırasında mozaik merkezini keşfettiğini belirterek, “Merkezin duvarındaki işlemeleri gördüğümde çok ilgimi çekti. Buradaki atölye çalışması güzel ve eğlenceli bir deneyimle ziyaretçileri buluşturuyor. Bu kadarını beklemiyordum” diye konuştu.

Ukraynalı Christina Faradzheva de, mozaik atölyesine katılmak için Gaziantep'e geldiğini belirterek, “Mozaiği çok seviyorum. Çünkü çok eskilerden kalma bir şey ve fetih dönemlerinin atmosferini hissettiriyor ve ben de bunun bir parçasıymışım gibi hissediyorum. İki ay daha buradayım. Çok güzel bir tecrübe. Eve dönüşte arkadaşlarıma buradaki atölye çalışmalarını görmeleri için Gaziantep’e gelmelerini önereceğim” dedi.