Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünde Gaziantep'e anma programları düzenlendi. İslahiye Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen törende, Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından depremde hayatını kaybedenler için dua edildi. 

Programda konuşan Vali Kemal Çeber, "6 Şubat 2023 sabahı nasıl birbirimize kenetlendiysek bir yıl sonra bugün yine devlet ve millet olarak bir aradayız. Yitirdiğimiz canların hüznü hala taze ama hamdolsun yaralarımızı da sarmanın huzurunu yaşıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül ise, geçen yıl aynı dakikalarda asrın belki de bin yılın en büyük felaketini yaşadıklarını belirterek, "Büyük bir acı yaşadık. O gün çok büyük kahramanlıklar yazıldı. O gün asrın felaketinde nasıl bir asrın dayanışması olduğunu tüm dünyaya gösterdik. Çıkaracağımız dersler var, alacağımız dersler var.  Güvenli ve dirençli evlerine, huzurlu evlerine kavuşuncaya kadar vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hem dirençli şehirleri inşa etme konusunda hem imar hukuku konusunda 'ne olur kardeşim' demeden bilimin ışığında gereken neyse bu adımları da hep birlikte vatandaş olarak kamu otoritesi olarak el birliğiyle bu çalışmaları birlikte yapmamız ortak sorumluluğumuzdur" dedi.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Şahin, "1 yıl önce büyük bir acı yaşadık, torunlarımız yaşamamalı. O nedenle daha yeşil, daha güvenilir yerler Nurdağı ve İslahiye inşa etmeyi çalıştık. Birlikte mücadele edecek ve çok daha iyi olacağız" diye konuştu.

Gaziantep şehir merkezinde ise yüzlerce kişiye mezar olan Ayşe Mehmet Polat Sitesi önündeki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,  Bahar Apartmanı önünde ise yakınlarını kaybedenler anma programı düzenlendi.