Vali Kemal Çeber,  Gaziantep’in kurtuluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Çeber, mesajında, “Atalarımızın hürriyet ve bağımsızlık uğruna, namus ve bayrak uğruna mücadele etmeyi, bu yolda seve seve şehit ve gazi olmayı seçtiği bu topraklarda yokluklar içinde yazılan 25 Aralık Kurtuluş Destanı’nın 102. yıl dönümünü kutluyoruz. Gaziantep savunması, düşmana teslim olmayan Antep halkının vatan, millet aşkıyla, esarete boyun eğmemek için silahsız ve cephanesiz bir şekilde on ay dokuz gün boyunca bir taraftan düşmanla, diğer taraftan da açlık ve yoklukla verdiği onurlu mücadelenin ve yumruklarıyla yazdıkları kahramanlığın öyküsüdür” dedi.

Esir olmaktansa ölmeyi tercih eden 6 bin 317 kahramanın, canlarından vazgeçerek tüm vatan sathında kurtuluş meşalesini yaktıklarını belirten Vali Çeber, “Bir şehrin topyekûn, yokluklar içerisinde, bir devleti yenilgiye uğrattığı topraklardır Gaziantep…  Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde vatan uğruna gözünü kırpmadan şehadete yürüyenlerin şehridir Gaziantep… Bu eşsiz mücadele nedeniyledir ki, Antep’e Gazilik unvanı verilmiş; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, nüfusunu Gaziantep’e aldırarak, Anteplilerle hemşeri olmuş ve onları onore etmiştir” görüşünü dile getirdi.

Şehri Gazi yapan ruhun hala dimdik ayakta olduğuna dikkat çeken Vali Çeber, “Bizler yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra bile o şuurla birbirine kenetlenerek ayakta kalmasını ve yaralarını sarmasını bilen ve o şuurla geleceğe umutla bakabilen bir anlayışa sahibiz.

Kurtuluş mücadelesinde yaşadığı yoklukları bugün ihracat rekorlarına, gastronomide ‘ marka şehir’e, turizmde cazibe merkezlerine, kültürde müzeler şehrine, eğitimde büyük atılımlara dönüştüren bir hedefe doğru ilerliyoruz. Dün verdiği onurlu mücadele ile dünyaya mesaj veren Gaziantep, bugün gelişimdeki azmi ve kararlılığıyla dünyaya yine şu mesajı vermektedir:  Antep’in önünde hiçbir şey duramaz, ‘Gazi’ unvanından başka.

Bu vesile ile Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutluyor, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi hayırla ve rahmetle yâd ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Şehrimizin ve Ülkemizin kurtuluş mücadelesi ve bölünmez bütünlüğü uğruna bu güne kadar kaybettiğimiz tüm gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum.

Kurtuluş günümüz kutlu olsun” dedi.