Gaziantep’te at arabasının arkasına bağladığı köpeği sokaklarda sürükleyerek öldüren şüpheli jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Oğuzeli ilçesinde bir sokak köpeğini at arabasının arkasına bağlayarak sürükleyerek ölümüne yol açan şahıs, yaptığı linçin görüntülerini sosyal medyada paylaşınca büyük tepki aldı. Sosyal medyada paylaştığı videoda köpeğe hitaben “Seni Oğuzeline koymazlar, Hacara koymazlar, Körkün’e koymazlar. Bir yere sığamazsın. Git Antebe” diye seslenen ve ardından at arabasının ardına iple bağlatıp sürükleyen M.H’nin yayınladığı görüntüler üzerine harekete geçen Gaziantep Valiliğinin talimatı üzerine jandarma ekipleri köpek katilini yakalayarak gözaltına aldı.

Gaziantep Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Oğuzeli ilçemizde bir köpeğin öldürülerek at arabası arkasında sürüklenmesi ve olayın video görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması üzerine; olayı gerçekleştiren ve video görüntülerini yayınlayan M.H adlı şahıs, Jandarma ekiplerimiz tarafından yakalanmış, hakkında adli süreç ve Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında uygulanacak yaptırımlar ile ilgili idari süreç başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.