31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde partisi adına büyük bir başarı elde ederek Şehitkamil Belediye Başkanı olan A Umut Yılmaz, mazbatasını törenle aldı. Mazbata töreni, Gaziantep Adliyesi Hakim Mehmet Uygun Salonu’nda yapılan törenle mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Can’ın elinden alan Yılmaz, gözyaşlarına hâkim olamadı.

Mazbata törenine ailesiyle birlikte katılan Yılmaz’a; Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekilleri Hasan Öztürkmen, Melih Meriç, Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım da eşlik etti. 

1989 yılında Gaziantep'in büyükşehir yapılmasıyla kurulan Şehitkamil ilçesinin ilk belediye başkanı olan babası merhum Ahmet Yılmaz'ın ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nden bu görev gelen ilk  belediye başkanı olan Umut Yılmaz, yaşadığı duygu yoğunluğu nedeniyle konuşmakta zorluk yaşadı. Duygulanan Yılmaz, “Ben, hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün buraya gelen her arkadaşımın bu mazbatada emeği var. Bu gurur hepinizin. Daha mazbataya bakamadım. 30 yıl geçmiş. Buna layık olacağız” dedi. 

Öte yandan, seçim çalışmalarında ilçeyi karış karış gezerek hazırladığı profesyonel sanatçılara taş çıkartan videoları sosyal medyada paylaşan Yılmaz'ın mazbata teslim töreninde yakasındaki özel mikrofon dikkat çekti.