Gaziantep’te bir bahçeden zeytin çalan hırsızlar jandarmanın yaptığı operasyonla yakalandı. Hırsızlardan biri tutuklanırken, çalınan 400 kilogram zeytin sahibine iade edildi.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT Timleri, Nizip ilçesinde ikamet eden bir vatandaşın zeytin bahçesinden yaklaşık 400 kg zeytinin çalındığını beyan etmesi üzerine, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda hırsızlık olayını gerçekleştiren 2 şüpheli aynı gün içerisinde bahçeden çaldıkları zeytinlerle birlikte yakalandı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makama sevk edilen şüphelilerden biri tutuklanarak cezaevine teslim edildi, biri hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.

El konulan zeytinler sahibine teslim edilirken, bu yıl rekolte düşüklüğü nedeniyle Gaziantep bölgesinde zeytin fiyatlarının yüksekliği nedeniyle hırsızlık vakalarında artış olma ihtimali nedeniyle jandarma ekiplerinin kırsal bölgede düzenli olarak yürüttüğü devriye faaliyetini arttırdığı öğrenildi.