Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Gaziantep İI Başkanlığına atanan Murat Çetin, yerel seçim çalışmalarını yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basının karşısına çıkarak başlattı. Yeni dönemde Belediye Başkanları il dışına çıkarken İl Başkanına bilgi verecek.

Yeni yönetim kurulu oluşturulurken, şehrin demografik yapısı ve mesleki dağılımın titizlikle göz önünde bulundurulduğunu söyleyen Çetin, “Yönetimde geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve siyasetin öznesi kadınlarımızın aktif görev alabilmelerine özen gösterilmiştir. Çetin, “Şehrimizin beklentilerine karşılık verebilecek, her daim sahada ve ilk günkü aşkla çalışmalar yapabilecek, toplumdaki her kesimini kucaklayabilecek bir yönetim için yeni bir yönetim kurulu belirledik” diye konuştu.

Yeni kadroyla çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadan 31 Mart 2024 yerel seçimleri için çalışmalara bugün itibariyle başladıklarını açıklayan Çetin, “14 ve 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinde büyük bir özveriyle çalışan önceki dönem yönetimimize, belediye başkanlarımıza, ilçe teşkilatlarımıza da minnettarız. Aldığımız bayrağı en üst seviyeleri çıkarabilmek adına çok çalışacağız. Aziz milletimize, Gazi şehrimize ve basın mensuplarımıza açık, şeffaf ve iş birliğine dayalı bir siyaset anlayışıyla hareket etmeye devam edeceğimizden kuşkunuz olmasın” dedi.

Önümüzdeki seçimlerde de güçlü bir çalışma yaparak tüm belediyeleri kazanmak istediklerini söyleyen Çetin,  Şahinbey ve Şehitkâmil belediye başkanlarının 3 dönem üst üste görev yaptıklarını ve yeniden aday gösterilip gösterilmeyecekleri yönündeki bir soruya, “Gönlüm 3 başkanımızdan aynen devam etmesinden yana. Başkanlarımız birbirinden değerli hizmetlere imza attılar. Ancak 3 dönem kuralı nasıl uygulanır, esnetilir veya değişim mi olur bunun takdiri genel merkezimiz ve Genel Başkanımız olan Sayın Cumhurbaşkanımızdadır” şeklinde yanıt verdi.  

Gaziantep belediyelerinin deprem bölgesindeki çalışmalarının takdir edildiğini söyleyen Çetin, “Depremde eşini ve çocuğunu kaybeden bir insan olarak ben de ilk günden bu yana tüm kurum ve kuruluşlara projelerinde depremzede kardeşlerimize ağırlık vermelerini söylüyorum. Bizi ziyarete gelenlere de empati yapmalarını özellikle söyledik. STK’lardan projelerini bu yöne yoğunlaştırmalarını talep ettik. Belediyelerimiz deprem bölgesinde başarılı hizmetler yaptılar. Bölgedeki bakanlarımız da bunu özellikle dile getirdi” dedi.

Başkan Çetin bir soru üzerine eski milletvekili Şamil Tayyar'ın önceki dönemde parti başkanının kapasında şifre olduğu yönündeki sosyal medya paylaşımına da açıklık getirerek, "Şamil bey bizi öven bir paylaşım yapmış ama partide şifreli kapı olduğu yönündeki bir açıklamayı kabul edemem. Böyle bir şey yok, sadece başkanlık odasının içinde küçük bir oda daha var. Oraya da bazı belgeleri koyuyoruz, orasının kapısı parmak iziyle çalışıyor. Belgeleri sürekli yanında taşımam mümkün olmayacağına göre oraya koyduk ve oraya sadece ben girebiliyorum" diye konuştu.