Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, çeşitli etkinliklere katılmak için Gaziantep'e geldi. 

Uçakla Gaziantep' gelen Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol tarafından Gaziantep Havalimanı’nda karşılandı. Gazikent İlkokuluna giden Steinmeier, konvoyunun geçeceği yolda toplanan bir grup tarafından, “Katil İsrail, işbirlikçi Almanya” sloganları ile protesto edildi.

Konvoyu ile okula giren Steinmeier, öğrenciler tarafından karşılandı. Steinmeier, çocukların folklor gösterisini izleyerek, bir süre sohbet etti. Okulu ziyaret eden Steinmeier, yöresel el sanatlarının olduğu sınıfta incelemelerde bulunarak, öğrencilerin futbol turnuvasını başlattı.

Okuldaki ziyaretlerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, depremin vurduğu Nurdağı ilçesine hareket etti. Steinmeier, Nurdağı'nda basına kapalı olarak depremzede aileyle görüştü. Tekyürek Meydanı'nda açılan deprem sergisini gezen Almanya Cumhurbaşkanı, Psikososyal Destek Merkezi'nde hizmet alan depremzedelerle de görüştükten sonra Gaziantep'ten ayrıldı.