Gaziantep protokolü depremden etkilenen İslahiye ve Nurdağı’nda ve bu ilçelere bağlı bazı köylerde vatandaşlarla bayramlaştı.

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerden etkilenen ilçelerde yaralar sarılırken afet sonrası ilk bayramda depremzedeler yalnız bırakılmadı.  İslahiye’de prefabrik Bursa Ulu Mescit’te bayram namazı sonrası ile Cuma Namazı çıkışı Nurdağı Fatih Millet Cami’de eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile protokol mensupları vatandaşlarla bayramlaştı.

 

Büyükşehir Belediyesi de depremden etkilenen ilçelerde gazi şehrin Ramazan Bayramı’nda namaz sonrası yuvalama ikramı için büyük bayram sofraları kurdu. İslahiye ve Nurdağı’nda 2 biner, Şatırhöyük’te ise bin 500 kişi olmak üzere toplamda 5 bin 500 kişilik bayram sofralarını hazırlandı. İlçe merkezlerinde konteyner kentlerde kurulan sofralarda vatandaşlar hep beraber yuvalamalarını yedi, kahvaltılarını yaptı.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ BİSİKLET

 

Depremin etkilerinin çocuklar üzerinde azaltılması için ise Büyükşehir Belediyesi, depremzede ilçelerde çocuklara bisiklet dağıtıyor. Toplamda 5 bin bisikletin dağıtılmasının planlandığı çalışmayla çocuklar, bayramın ilk günü doyasıya gezerken ayrıca hazırlanan hediyelerle oyunlar oynuyor.

Protokol mensupları bayramlaşma programı kapsamında İslahiye ilçesi şehitlik ve deprem şehitliklerine kabir ziyaretinde bulunurken ardından depremzede ilçelerin emniyet müdürlüklerini, jandarma komutanlıklarını, ilçe devlet hastaneleriyle konteyner kentleri de ziyaret edildi.