Gaziantep'te, İhlas Haber Ajansında muhabir olarak görev yapan Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver, bir canlı yayın için Şanlıurfa'ya gitmek üzere, canlı yayın aracıyla yola çıktı. İki gazeteci Gaziantep-Şanlıurfa otoyolunda seyir halindeyken, Nizip ilçesi yakınlarında yola çıkan birkaç kişi, "Kaza yaptık" diyerek yardım istedi. Bir aracın dere yatağına yuvarlandığını gören gazeteciler, araçlarını otoyolun kenarına park ederek, bir yandan kazazedelere yardıma koşarken, bir yandan da sağlık ekipleri ve itfaiyeden yardım istedi. Kısa süre sonra olay yerine gelen sağlık ve itfaiye ekipleri, kurtarma çalışmalarına başladı.

Bu sırada Diyarbakır'a giden Özel Diyarbakır Seyahat'e ait yolcu otobüsünün sürücüsü, biraz gerideki virajı dönüp  itfaiye araçları ve ambulansları görünce fren yaparak yavaşlamak istedi. Ancak, otobüsü durduramadı. Kontrolden çıkan otobüs yan yatıp kayarak yardım ekiplerine çarptı.

Korkunç kazada gazeteciler Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver, acil tıp teknikeri Tuba Uzdilli, ambulans şoförleri Abdullah Kütük ve Halil Özden, itfaiyeciler Ahmet Bozkurt (29), Mehmet Polat (59) ve Ahmet Polat (57) ile otobüste bulunanlardan 8 kişi öldü. 8'i ağır 22 kişi de yaralandı.

Otobüsün yolu tamamen kapattığı kaza nedeniyle otoyolun Gaziantep-Şanlıurfa yönü trafiğe kapanırken, kilometrelerce kuyruk oluştu. Yaşamlarını yitirenlerin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumuna kaldırılırken, yaralılar da ambulanslarla Gaziantep ve Nizip ilçesindeki hastanelerde tedavi altına alındı.