Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde Gaziantep’teki ilçe belediye başkan adayları, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala’nın katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım toplantısında açıklandı.

Cumhur İttifakı'nın Gaziantep ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı için Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen "Aday Tanıtım Toplantısı"nda konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, "Cumhur İttifakı olarak geçtiğimiz Mayıs ayında birlik ve beraberliğin devam etmesi için basit pazarlıklara takılmadan bir araya geldik. Milletimizin sandığa koyduğu iradeyle çoğunluğu ele alarak liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar Cumhurbaşkanı seçtirdik. Bu başarıda milletimizin desteği çok önemli. Biz bu başarıları istikrarla sağlıyoruz ve istikrarla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da tepki göstererek, zalim İsrail’in uluslararası kuruluşlar nezdinde soykırım ile suçlanmaya başlandığını ifade etti. Efkan Ala, İsrail’e Gazze’deki katliamlara derhal son vermesi çağrısında da bulundu.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin de, “Partimizin kurulduğu ilk günden beri Gaziantep AK Parti’nin kalesi haline gelmiştir. Son genel seçimlerde de Recep Tayyip Erdoğan’a ve partimize en büyük desteği veren iller arasın yer alan bir şehirdir Gaziantep. Bu şehir 6 Şubat tarihinde asrın felaketini yaşadı. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde deprem bölgesinde çok önemli çalışmalar yapıldı ve her bir depremzedenin yanında yer alındı. Önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız ve başkan adayımız Fatma Şahin ile 10 gündür sahadayız. Bugün açıklanacak olan ilçe adaylarımızla da gece gündüz sahada olacağız ve yerel seçimlere kadar hiç durmayacağız. Bu inanç ve kararlılıkla Cumhur İttifakı olarak el ele gönül gönüle vererek başarımıza başarı katarak yine Gaziantep’imizi Türkiye birincisi yapacağız" diye konuştu.

Toplantıda, daha önce adı açıklanan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin'den sonra ilçe adayları da şu isimler olarak açıklandı: Şahinbey Belediye Başkanı adayı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkan adayı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkan adayı Sait Kılıç (MHP), Araban Belediye Başkanı adayı Mehmet Özdemir (MHP), Karkamış Belediye Başkan adayı Bülent Tiryaki (MHP), Yavuzeli Belediye Başkan adayı Mustafa Kemal Sakaroğlu, İslahiye Belediye Başkan adayı Kemal Vural, Nizip Belediye Başkan adayı Hacı Fevzi Akdoğan ve Nurdağı Belediye Başkan adayı Mehmet Yıldırır.

Aday tanıtım toplantısına AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, MKYK üyeleri Sait Kirazoğlu, Serpil Kavrak, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Eyüp Özkeçeci, Ali Şahin, Derya Bakbak, Mesut Bozatlı, İrfan Çelikaslan ve Bünyamin Bozgeyik, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, MHP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Bozgeyik de katıldı.