Cumhurbaşkani Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde canlı bağlantıyla katıldı.

Gaziantep'te 14 bin konutun yapımının hızla sürdüğünü belirten Erdoğan, "Bunları da söz verdiğimiz şekilde tamamlayarak, hak sahibi kardeşlerime peyderpey teslim edeceğiz. Gaziantep'te 10 bin 90'ı il ve ilçe merkezlerinde, 608'i kırsalda olmak üzere toplam 10 bin 698 konutumuzun kurasını çekiyoruz" dedi.

Tören için İslahiye ilçesinde kurulan platforda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da,  "Durmayacağız, duraksamayacağız, son anahtar teslim edilinceye, hayat normale dönünceye kadar burada, deprem bölgesinde olmaya, gece gündüz sizlerle birlikte çalışmaya, sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Deprem bölgesindeki yapılan çalışmalara dikkat çeken Bakan Yerlikaya,  "6 Şubat'tan itibaren dünyanın en büyük arama kurtarma ve iyileştirme operasyonunu gerçekleştirdik. 7'den 70'e bir olduk. Asrın felaketini birlik ve dayanışma içinde olduk" dedim

Bakan Yerlikaya, Gaziantep'te 19 bin 927 hak sahibi için 17 bin 425 konut, bin 663 işyeri ve 839 sanayi tesisinin çalışmalarının devam ettiğini, 10 bin 698 konutun kura çekimi ve anahtar teslim gerçekleşen törenle yapacaklarıni söyledi.