Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te Şehir Hastanesi ve bağlantı yollarının resmi açılış törenine katıldı. 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Merkezi ve Ana Hastane içerisinde bulunan KVC ve Onkoloji Hastanesi, Genel Hastane, Psikiyatri Hastanesi, Kadın ve Çocuk Hastanesi bölümlerinden oluşuyor. Projede ayrıca 60 yatak kapasiteli Yenidoğan Bakım Ünitesi, 4 yatak kapasiteli Yanık Yoğun Bakım Ünitesi ile birlikte 265 yatak kapasiteli Yoğun Bakım Ünitesi ve ayrıca Yanık Yoğun Bakım Ünitesinde 16 adet de hasta yatak odası hizmet veren 1875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesinin resmi açılışı için kente gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun sis ve yağışa rağmen alanı dolduran vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılaştı. Havalimanından Şehir Hastanesi'ne geçen Erdoğan, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ederek konuşmasına başladı.


Erdoğan, Nurdağı ilçesinde meydana gelen ve 2 pilotun şehit olduğu bir teknisyenin de yaralandığı helikopter kazası ile ilgili taziye dileklerini iletti. Erdoğan, yaralı teknisyenin tedavisinin devam ettiğini kaydederek, "Dün gece Nurdağı ilçemizden hepimizi üzüntüye boğan acı bir haber aldık. Gaziantep Havalimanına gitmek için havalanan helikopterimiz maalesef kaza kırıma uğradı. Düşen helikopterde 2 pilotumuz şehit olurken, teknisyenimiz yaralandı. Şehitlerimize yüce Allah'tan rağmen, ailelerine sabır, emniyet teşkilatımıza baş sağlığı diliyorum. Yaralı teknisyenimizin tedavisi şu an hastanemizde devam ediyor. Rabbim askeri, polis, jandarma ve korucusu ile tüm güvenlik güçlerimizi her türlü kaza ve saldırıdan muhafaza eylesin'' dedi.

Şehir Hastanesi'nin Gaziantep ve bölgeye önemli hizmetler sunacağını söyleyen Erdoğan, ''Resmi açılışını yaptığımız Gaziantep Şehir Hastanemiz ülkemize ve bölgemize hayırlı olsun. Eseri görüyorsunuz. Biz söz verdik mi yaparız. Ama böyle yaparız. Öyle laf ola beri gele yok. Gaziantep'e böyle eserler yakışır. Kapalı alanı 680 bin metrekareyi bulan hastanemiz, toplam bin 875 yatak kapasitesi ve 64 ameliyathanesi, 4 bin 500 araçlık otoparkı ile sizlere hizmet verecektir. Yine bugün burada. Hastaneye güvenli ve konforlu ulaşımı sağlayacak bağlantı kavşağımızı resmen hizmete açıyoruz. Burası bölgenin çekim merkezi olacak. Bu hastaneler ile bölgede inşallah sıkıntı yaşayamayacağız. Gaziantepli kardeşlerimiz ile ileri tıp ve gelişmiş imkanların olduğu hastanemizde bu üst düzey sağlık hizmetinden faydalanacaklar. Açılış ile beraber personel, randevu ve hizmet konusundaki sıkıntılar ortadan kalkacaktır. Sağlık Bakanlığımızın kısa sürede bu meseleyi çözeceğine inanıyorum'' diye konuştu.

Erdoğan, deprem şehirlerinin alt yapı ve üst yapısı ile tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceklerini söyleyerek, bu hafta boyunca deprem bölgesindeki kentlerde hak sahiplerine konutlarını teslim edeceğini söyledi.
Erdoğan, "Bugün İslahiye'ye gidecektik. Fakat aşırı bir sis var. Bakan arkadaşlarımız orada. Merkezden oraya bağlanarak açılışlarımızı yapacağız.  İslahiye'de inşası tamamlanan deprem konutlarının kura çekimi ve anahtar teslimini gerçekleştireceğiz. Bugün 53 binin üzerindeki vatandaşlarımızı rahmetle yad ediyorum. 11 şehrimizin 124 ilçe 7 bin köy ve mahallesini vuran asrın afetinin üzerinden 1 yıl geçmişken yaraları sarma sözümüzü hızla yerine getiriyoruz. Deprem bölgelerinde hak sahiplerine ilk konutları teslim ediyoruz.  Deprem şehirlerimizi alt yapı ve üst yapısı ile tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz. Rabbim ülkemizi her türlü afetten ve kazadan muhafaza eylesin. Ülkemizin önde gelen sanayi, ticaret ve tarım şehri Gaziantep'in dev adımlarla büyümesini yakından takip ediyoruz. 31 Mart akşamına hazır mıyız? Tüm kadrolar durmadan usanmadan çalışmaya var mıyız? Cumhur ittifakı olarak inşallah Gaziantep'te el ele vererek, dayanışma içerisinde Gaziantep'te yeni bir dönemin başlamasına hazır mıyız? Hem hükümet hem belediyeler olarak yaptığımız yatırımlarla şehrin önünü açmaya destek vermeyi sürdürüyoruz. Gaziantep sanayisi ve ticareti ile ülkemiz sınırlarını aşıp bölgesel bir merkez haline geldi. Bu vesile ile buradan bakıyorum Allah'ıma hamd olsun ki Gaziantep'e böyle bir eseri kazandırmanın onuru içerisindeyiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın okuduğu duaların ardından kurdele kesilerek hastanenin resmi açılışı gerçekleştirildi.