Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci; "30 Ağustos’ta kazanılan şanlı zaferle bu toprakların ebedi olarak vatanımız olduğu tüm dünya tarafından net bir şekilde anlaşıldı” dedi.

GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü için bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Kileci mesajında; “Bu vatanın nasıl kazanıldığını anlamak istiyorsak, şanlı tarihimizde bakmamız gereken en önemli dönüm noktalardan birisi 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’dir, Ata’mızın bize hediye ettiği Zafer Bayramıdır. Dört bir yandan kuşatılan yurdumuzu savunmak için ilk bakışta milletimizin elinde son derece sınırlı silah envanteri ve yıllarca cepheden cepheye koşmuş yorgun bir ordudan başka bir şey yoktu" diye konuştu. 

Kileci, "Bugün anlıyoruz ki dönemin zengin ve modern ordularına karşı şanlı zaferlerin kazanılmasında inanmışlığın, bağımsızlık arzusunun, birlik olmanın, millet olmanın ve fedakarlığın da en az silahlar kadar payı vardır. Tabii böyle kenetlenmiş bir halka önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası da tıpkı 1071’de Malazgirt’te olduğu gibi inanmış bir halka zaferi getirdi. Millî mücadele döneminin oldukça çetin ve yıpratıcı yıllarından sonra 30 Ağustos’ta kazanılan şanlı zaferle bu toprakların ebedi olarak vatanımız olduğu tüm dünya tarafından net bir şekilde anlaşıldı. Milletimizin destansı mücadelesi özgürlük mücadeleleri veren esaret altındaki diğer halklar için de ilham oldu. Bugün bizim üzerimize düşen, vatanımızın bize hangi şartlar altında miras bırakıldığının bilincini daima diri tutmak ve ilerlemek için durmadan çalışmaktır. Sözlerimi noktalarken vatanımız için canını gözünü kırpmadan veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı bildiriyorum” dedi.