Güneşin enerjisi Gaziantep EIF Enerji Fuarı ile Mezopotamya'dan tüm Türkiye'ye ve dünyaya yayılıyor. Mezopotamya'nın bereketli toprakları şimdi de özellikle güneş enerjisi ile ekonomi ve üretime de bereket getiriyor. 

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Global Enerji Derneği iş birliğinde, 20-22 Eylül 2023 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde, “EIF Güneş Enerji Fuarı” düzenlenecek.

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek fuarın açılış töreni protokolün katılımıyla 20 Eylül Çarşamba günü saat 10:30’da yapılacak.

Güneşten üretilecek elektrikte ışınım avantajı ile yüksek verim potansiyeli ile Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye'de faaliyet gösteren fabrika sahipleri, üreticiler enerji maliyetlerini yenilenebilir enerji ile kontrol alma amaçlı olarak fuarda her açıdan donanımlı bilgiye ve teknolojinin son noktasına ulaşacaklar. 

GAZİANTEP SANAYİ ODASI YENİLENEBİLİR ENERJİDE ÖNCÜ!

Fuarda, güneş enerjisi teknolojilerindeki son gelişmeler ve yenilikler yer alırken uzman isimlerin katılımıyla panel ve seminerler gerçekleştirilecek. Önde gelen güneş enerjisi şirketleri ile iş birliği yapma imkanının bulunacağı fuarda ayrıca yenilenebilir enerji ile enerji verimliliği konusunda pratik bilgiler ve çözümler de sunulacak. 

Fuarla, enerji alanında  yürütülen çalışmalara katkıda bulunmak, artan enerji ihtiyaçlarına cevap verebilmek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelmek, güneş enerjisinin güçlü ve temiz potansiyelini yakından tanıtmak ve kullanımını yaygınlaştırmak amaçlanıyor.  

Gaziantep Sanayi Odası olarak, enerji ihtiyacının arttığı, kritik ve stratejik hale geldiği bir dönemde EIF Güneş Enerji Fuarı ile sektörün gelişimine katkıda bulunmak istediklerini kaydeden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “20-22 Eylül 2023 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gerçekleştireceğimiz EIF Güneş Enerji Fuarı'na tüm iş dünyamızı ve yatırımcıları davet ediyoruz. Ülkemiz ve bölgemiz yenilenebilir enerji kaynakları bakımından oldukça zengin bir ülke konumundadır. Özellikle güneş enerjisinden çok daha etkin bir şekilde faydalanabilir, doğaya duyarlı, çevreci bir anlayışa enerji ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Bu doğrultuda düzenleyeceğimiz fuarımızda sektörün tüm taraflarını Gaziantep’te buluşturuyor; güneş enerji santralleri ve sektördeki gelişmeleri takip etme ve iş birliği imkanları sunuyoruz” diye konuştu.

“FUARIMIZA ULUSLARARASI TİCARİ HEYETLERDEN DE YOĞUN TALEP VAR”

Domino Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek, “T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’mızın başlıca değerli destekleri, Domino Fuarcılık, Global Enerji Derneği, Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü GÜNDER, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi uhdesinde bulunan tüm yetkili kadroların, üst düzey yetkililerin, yönetim kurullarının ve başkanlarının çok kıymetli  ile 20-22 Eylül 2023 tarihinde Gaziantep – Ortadoğu Fuar Merkezinde, EIF Enerji Kongresi ve Fuarı’nı düzenleyeceğiz. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve ülkemizin tüm sanayi bölgelerinde bulunan özellikle Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır ve bölgemizin diğer önemli şehirleri de Sanayi ve Ticaret Odalarının ve Organize Sanayi bölgelerinin destekleri ile bölgelerinde bulunan fabrika sahipleri, yöneticileri, satın alım birimleri ve yine bu bölgelerde yer alan tarım üreticileri aynı şekilde önemli kadroları ve işletme sahipleri ile Fuarımıza katılıyor olacaklar. Fuarımıza uluslararası ticari heyetlerden de yoğun talep var” dedi.

“MEZOPOTAMYA’DAN GÜNEŞ ENERJİSİ İLE BEREKET YÜKSELECEK”

“EIF Yürütme Kurulu olarak; 15 yıldır her sene düzenlemekte olduğumuz EIF Dünya Enerji Kongre ve Fuarının yan ısıra; Türkiye’nin çeşitli yerlerinde enerji yatırımcılarının bölgesine giderek Türkiye enerji piyasasının gelişimine ve enerji dönüşümüne katkıda bulunmayı hedefledik” diyen Murat Dilek, “Hep birlikte bölgenin ve dolayısı ile ülkemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlamaya devam etmek istiyoruz. Değerli sponsorlarımıza, kamu-özel tüm destekçilerimize gönülden teşekkürlerimizi sunar. Güneşin yüksek ve değerli enerjisi ile ekonomide cari açığımızın kapanmasında öncü olmak ve “Mezopotamya’dan bir güneş enerjisi meşalesi yakmak üzere” herkesi fuarımıza davet ediyoruz. Güneş enerjisi ile bölgeden bereket yükselecek” diye konuştu.