Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, deprem bölgesindeki 4 ildeki üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alınmasına rağmen öğrencilerden yurt parası talep edilmesine sert tepki gösterdi. Öztürkmen, “depremzede öğrencileri bir kez daha mağdur etmeye kimsenin hakkı yok” dedi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaş ve Malatya illerinde bulunan üniversitelere ait binaların depremden etkilenme durumları ve öğrencilerin barınma olanakları göz önünde bulundurularak kimi bölümler için uzaktan eğitim kararı almasına karşın KYK yurtlarında kalan öğrencilerden ücret talep edildiği ortaya çıktı. 

Konuyla ilgili olarak depremzede öğrencilerin kendisine ulaştığını söyleyen Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, depremden etkilenen bazı illerde uzaktan eğitim kararı alınmasına rağmen KYK yurtlarında kalan öğrencilerden ücret talep edildiği yönünde şikayetler almaya başladığını ve bu durumun yeni bir mağduriyet yarattığını ifade etti.

Öztürkmen, üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala deprem bölgesindeki bazı üniversitelerin uzaktan eğitim kararı almasına rağmen KYK yurtlarında kalan öğrencilerden kullanmayacakları dönem için de ücret talep edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bunun üzerine imkanları elvermeyen birçok öğrencinin ödeme yapamadığı için kayıt sildirmek zorunda bırakıldığını belirten Öztürkmen, yaşanan mağduriyetin bir an önce giderilmesi için Gençlik ve Spor Bakanına öğrencilere sahip çıkma çağrısında bulundu.