Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ nedeniyle mesaj yayımladı.

Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz menfur darbe girişiminin, Türk milletinin destansı mücadelesi ve devletin kararlı duruşuyla akamete uğratıldığını belirten GTB Başkanları, mesajda şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin 7’nci yıldönümündeyiz. Milletimizin hür iradesine, ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık, unutmayacağız.

15 Temmuz gecesi milli birliğimize, demokrasimize ve hürriyetimize yönelik FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen melun darbe girişimi, aziz milletimizin ve güvenlik güçlerimizin sarsılmaz inancı ve destansı direnişiyle tarihin karanlık sayfalarına gömülmüştür.

İradesine, vatanına ve milletine sahip çıkarak, sokaklara ve meydanlara akın eden halkımız, namlusu kendisine yöneltilen silahlara korkusuzca göğsünü siper ederek şanlı tarihine unutulmaz bir destan daha kazandırmıştır.

Ülkemizi karanlığa sürükleyecek hain elleri tek tek kırarak 15 Temmuz’un zifiri karanlığını, Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınlara çeviren necip milletimiz, bu kararlı duruşuyla tüm dünyaya demokrasiye olan sadakatini ve bağlılığını bir kez daha göstermiştir.

15 Temmuz gecesi sergilenen bu vakur ve dik duruş eski karanlık darbe günlerinin de artık çok gerilerde kaldığını açıkça ortaya koymuştur. Demokrasi tarihimizde yeni bir milat olan 15 Temmuz aynı zamanda ülkemizi kaba kuvvetle teslim almaya kalkanlar içinde tarihi bir set oluşturmuştur.

Bu vesileyle 15 Temmuz gecesinin zifiri karanlığını canları pahasına Türkiye’nin aydınlık yarınlarına çeviren tüm kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, canlarını ortaya koyan yiğit gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyoruz.”