İstanbul merkezli yürütülen sigorta soruşturması kapsamında, aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 15 ilde düzenlenen operasyonlarda 23 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, AcnTürk Sigorta A.Ş.’nin kuruluş sermayesinin gerçeğinden yüksek gösterilerek ruhsat alındığı ve şirket kaynaklarının zimmete geçirildiği iddiaları üzerine soruşturma başlattı.
Başsavcılık koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemelerde, şirketin 14 milyon TL olan gerçek sermayesinin 94 milyon TL olarak gösterildiği öne sürüldü. Bu yöntemle Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun yanıltılarak ruhsat alındığı iddia edildi.
Soruşturma kapsamında ayrıca şirket bünyesindeki toplam 130 milyon TL’nin örgütlü şekilde zimmete geçirildiği ileri sürüldü.
Tespitlerin ardından İstanbul, Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Batman, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mardin, Muğla ve Manisa’da belirlenen 24 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonlarda 23 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adresinde bulunamayan bir şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
