Gaziantep–Şanlıurfa otoyolunda sis nedeniyle yaşanan ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 11 kişinin de yaralandığı zincirleme trafik kazasında, yaralılara müdahale ettikten sonra aracına binerken otobüsün çarpması sonucu beyin kanaması geçiren hemşire Hüsniye Sevli, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

30 Ocak 2026 günü Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolunun 10. kilometresinde meydana gelen kazada, iddiaya göre otoyolda U dönüşü yaparken makas atan 79 AAF 544 plakalı TIR’a başka bir araç çarptı. Bu sırada Gaziantep'ten Nizip ve Suruç Devlet Hastanesi'ndeki görev yerlerine giderken kazayı görüp araçlarından inerek yaralılara müdahale eden 3 doktor ile hemşire Hüsniye Sevli’ye başka araçlar çarptı.

Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılan genç hemşire, yoğun bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Gaziantep Abdulkadir Yüksek Devlet Hastanesi Sterilizasyon ünitesinde çalışan ve bekar olan Hüsniye Sevli’nin, Umreden dönen babasını ziyaret etmek için memleketi olan Şanlıurfa’ya gittiği öğrenildi. Hüsniye Sevli’nin cenazesi memleketi Şanlıurfa’da düzenlenen törenle gözyaşları arasında Yeni Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.
Öte yanda genç hemşirenin kaza bölgesine ulaştığında aracındayken cep telefonuyla ilk kazayı yapan araçları çektiği fotoğraf bulundu. Sevli’nin kaza fotoğrafını çektikten sonra yaralıları görüp aracından inerek müdahale ettikten sonra yeniden aracına binerken arkadan gelen bir otobüsün çarpması sonucu ağır yaralandığı ortaya çıktı.
