Gaziantep’in Karkamış ilçesinde terör örgütü PKK/PYD’nin roketli saldırısında şehit olan Ayşenur Alkan’ın ailesi, 3 aylık öğretmen iken şehit olan kızlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde mezarı başında gözyaşı döktü. Türk bayraklarıyla donatılan kızının mezarında gözyaşı döken anne Hayriye Alkan, kızının öğrencilerinin Öğretmenler Günü’nü bir hafta önceden kutladığını söyledi.

Kızının, öğrencileri tarafından çok sevildiğini belirten anne Alkan, öğrencilerinin bir hafta önceden onun için resimler yaptığını söyleyen Alkan, “Kızım öğretmenliği çok seviyordu. Onu katledenlere lanet olsun. Bir tanecik yavrumu hayattan kopardılar” diye gözyaşı döktü.

Ayşenur Alkan’ın görev yaptığı Karkamış Kocatepe İlkokulu’nda da meslektaşları ve öğrencileri tarafından tören düzenlendi. Gözyaşlarının sel olduğu törende, minik öğrenciler öğretmenleri için yazdıkları mektupları okudu.

Nizip Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ve Belediye Başkanı Mehmet Sarı da Ayşenur Alkan'ın mezarını ziyaret karanfil bıraktı.

Ayşenur öğretmeni unutmayacaklarını söyleyen Kaymakam Oğuz Alp Çağlar, "Vatanları uğruna canlarını hiçe sayan şehit ve gazilerimiz en değerli varlıklarımızdır. Devletimiz tüm imkanlarıyla şehit yakınlarımızın yanındadır. Milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Belediye Başkanı Sarı ise, "Ayşenur öğretmenimizin yokluğu, bu anlamlı günde bizi derinden etkiledi. Çok hüzünlüyüz. Öğretmenimizin, Öğretmenler Günü kutlu olsun. Vatanımız, milletimiz var olsun, milletimizin başı sağ olsun” dedi.